jegyzet

2019.02.01. 14:21

Találkozások

Mindig jó látni, ha egy olyan együttműködés születik, ahol a fiatalabb és az idősebb generációt közelebb hozzák egymáshoz.

Lászlók Judit

Az ilyesfajta kezdeményezést az teszi szebbé, ha olyanoknak segítünk vele, akik erre rászorulnak.

Emlékszem, hogy gimnazista koromban tagja voltam egy önkéntes csoportnak, ezáltal lehetőségem volt olyan helyekre is eljutni, ahová magamtól nem valószínű, hogy elmentem volna.

Egyszer egy óvodába látogattunk el és a gyerekeket meglepve egy egész délutánt töltöttünk el velük. Hihetetlen örömöt okozott, hogy ez idő alatt még egy új gyermekjátékot is megtaníthattunk nekik. Egy másik alkalommal pedig egy idősek otthonát kerestünk fel. Az idősekkel való foglalkozás remek volt!

Engem az egyik csoporttársammal közösen beosztottak egy szobába, ahol néhány idősebb néni töltötte mindennapjait. Ezek a hölgyek, azon kívül, hogy megosztották velünk saját történeteiket, rávilágítottak arra is, hogy bizony nagyon is képben vannak a mai történésekkel és csak azért mert otthonban élnek, még nincsenek elzárva a külvilágtól.

Mindkét program révén sokat tanultam arról, hogyan viszonyuljak a tőlem jóval eltérő korú emberekhez. És pontosan ez az, amiért jónak tartom ezeket a kezdeményezéseket. Általuk ugyanis lehetőségünk van jobban megismerni a többi generációt, anélkül, hogy tévhitekre kellene hagyatkoznunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában