túraútvonalak

2019.02.21. 14:21

Nagy Árpád ismeri a Tátrát, mint a tenyerét

Nagy Árpád a nyolcvanas évek végétől járja a Magas-Tátra és a környező hegységek túraútvonalait.

Sz. K.

Nagy Árpád (jobbra) a Csillagházban tartott előadáson

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

1997-ben kezdett el behatóbban foglalkozni a Tátrával, a hegység feltárásával, történelmével, régebbi és mai viszonyaival.

Ez a történelmi Magyarország legmagasabb hegysége, melyet magyar emberek tártak fel, ők építették az első túraútvonalakat és menedékházakat is. Magyarország első turistaegyesülete is a Tátrában alakult 1873-ban.

Nagy Árpád (jobbra) a Csillagházban tartott előadáson
Fotó: Torjay Attila/ N.M.H.

Nagy Árpád a csodálatos környezetben szerzett élményeit megosztja másokkal is, rendszeresen szervez és vezet túrákat a Magas-, Lengyel-, Liptói- és Alacsony-Tátrába, a Szlovák Paradicsomba, a Kis- és Nagy-Fátrába, a Felvidék és Dél-Lengyelország legszebb látnivalóinak megtekintésére. Legutóbb a Csillagházban tartott vetítőképes előadást a témában.

Több turistakalauza és könyve megjelent már a számtalan izgalmas csodát és feledhetetlen élményt kínáló hegységről: Tátrai túrák, 250 tátrai túra, Igló és a Szlovák Paradicsom, Magas-Tátra túrakalauz, Tátrai hangulatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában