polgármesteri hivatal

2019.02.24. 11:49

Környezetbaráttá vált Héhalom községháza

Összesen több mint százmillió forint támogatásból újult meg a település polgármesteri hivatala.

T.-N. O.

– Az egyik pályázat keretében mintegy hetvenhétmillió forintból korszerűsítettünk két intézményt. A beruházás célja az volt, hogy a hivatal épülete és a sportöltöző energetikailag, illetve gazdaságilag is hatékonyan működjön, csökkenjen az önkormányzat működési költsége, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának a mértéke – mondta Bakos József, a község polgármestere.

Hozzátette: a projekt keretében a szakemberek elvégezték egyebek mellett a hőszigetelési munkálatokat, kicserélték a nyílászárókat, valamint egy új fűtési rendszerrel is gazdagodott az intézmény.

– Ezenfelül a helyi önkormányzat további harmincmillió forintos támogatásban részesült egy, a Belügyminisztérium által kiírt pályázatnak köszönhetően. Az elnyert összegből a hivatal belseje kapott új köntöst, emellett különböző eszközöket és új bútorokat is vásároltunk – közölte a falu vezetője.

Mint mondta, teljes egészében megújult az önkormányzat épülete. Ezentúl így egy modern és komfortos intézmény várja az ott dolgozókat, ami ráadásul környezetbarát is. A beruházásoknak köszönhetően javultak az épület hőtechnikai adottságai, így egy gazdaságilag is hatékonyabban üzemeltethető közintézmény szolgálja ki a lakosokat. A megújult polgármesteri hivatalt várhatóan márciusban adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában