jegyzet

2019.02.07. 15:54

Érkezési sorrend

Miért nem képesek az emberek kivárni a sorukat?

Lászlók Judit

Nemrég beteg lettem, így ellátogattam az orvosi rendelőbe. Sajnos a mi háziorvosunk éppen szabadságon volt, ezért délután helyettesítette őt egy másik orvos. Mondanom sem kell, hogy amikor megérkeztem, már jó néhányan várakoztak az ajtó előtt. A szokásos sorszámhúzás helyett most az érkezési sorrend volt érvényben, ami mindenki számára mást és mást jelentett.

Jöttek a betegek és jöttek a problémák...

Az egyik néni szerint ő már korábban is itt volt, csak a kocsiban ült, mert nem akart a hidegben várakozni, ezért őt előre kell engedni. Talán ez még nem is lett volna akkora gond, amikor viszont egy anyuka odaállt az ajtóhoz a gyermekeivel, egy másik hölgy majdnem fellökte őket, mondván, hogy ő előbb érkezett.

Erre egy fiatalabb asszony megszólalt, hogy hat éven aluli gyermekkel soron kívül bemehetnek, egy idős néni pedig közölte, hogy bizony a hetven év felettiek is. A történtek láttán mérges lettem és közöltem velük, hogy ennyi erővel senkinek nem kell várakoznia. Miért nem képesek kivárni az emberek a sorukat? Nyilván egy gyermekkel ez nehezebb, de az érkezési sorrend azt jelenti, hogy ahányadikként érkezel a rendelőbe annak alapján kerülsz sorra, nem pedig azt, hogy ennyi vagy annyi éves vagyok és ekkor meg akkor mehetek be.

Talán nem ártana néha figyelnünk egymásra és azokat előre engedni, akik valóban nagyon betegek, továbbá kivárni a sorunkat akkor is, ha az nehezünkre esik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában