Nógrád megye

2019.01.13. 10:40

Elsősegélynyújtás: marad tananyag

A félreértésen alapuló sajtóhírekkel szemben a vezetői engedély megszerzéséhez a jövőben is el kell sajátítani az alapvető elsősegélynyújtási ­ismereteket.

G. K.

Szilágyi Leonóra, a Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei igazgatója elmondta, hogy a Magyar Közlönyben megjelent módosítás a jogszabályok közti összhang megteremtését szolgáló technikai jellegű pontosítást tartalmaz. A vezetői engedély kiadásához más kormányrendelet változatlanul feltételül szabja az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzésének igazolását.

A jogosítvány kiállításához szükséges vizsgaigazolást a közlekedési hatóság ma már elektronikus úton állítja ki és automatikusan küldi meg az illetékes nyilvántartó hatóságnak. Papír alapú vizsgaigazolást nem adnak ki az ügyfeleknek. A jövőben a vezetői engedély kiállítása az utolsó sikeres (forgalmi) vizsgát követő negyedik munkanaptól a közlekedési hatóság felkeresése nélkül bármelyik okmányirodában vagy kormányablaknál közvetlenül kérvényezhető az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzését igazoló dokumentumok birtokában.

– Továbbra is szükséges elsősegélynyújtó vizsgát tenni a jogosítvány megszerzéséhez – hangsúlyozta Szi­lágyi Leonóra. Hozzátette: a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezeténél előzetes bejelentkezés alapján Salgótarjánban és Balassagyarmaton vizsgázhatnak a jogosítványt szerezni vágyók 2019-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában