adomány

2018.11.03. 10:19

Lábbeliknek örülhettek a nagylóci gyerekek

A Nagylóci Roma Nemzetiségi ­Önkormányzat immár másodszor szervezett jótékonysági cipőosztást a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola­ és Gimnázium ­nagylóci tagozata, illetve a nagylóci Csicsergő Óvoda részére.

L. J.

Korábban az adományozás a Polgár Alapítvány, idén pedig az Új Start Alapítvány hozzájárulásával valósult meg. Ez utóbbi civil szervezet egyik programja, hogy összegyűjti a jó minőségű, de megunt vagy kinőtt cipőket és szétosztja azokat a rászorulók között.

Baranyi István, a roma önkormányzat elnöke portálunknak elmondta, hogy egyszer már részesültek a felajánlásból, és úgy gondolták, hogy idén is megpróbálják felvenni a kapcsolatot ez ügyben az alapítvánnyal. Sikerrel jártak, és Nógrád megyében egyedüliként Nagylócra ismét jutott a támogatásból.

– A lábbeliket már meg is kapták a rászoruló óvodások és iskolások. Az adományozás előkészítésében, az igények felmérésében, valamint a méretek pontosításában a tanárok és az óvónők is segítettek – mondta Baranyi István. A nemzetiségi önkormányzat vezetője hozzátette, hogy az adományból végül nyolcvanhárom nagylóci gyermek részesült, negyvenegy iskolás és negyvenkettő óvodás.

Mivel a gyermekek előzetesen nem tudtak az ajándékról, óriási meglepetésben volt részük. Az adományozás okozta örömüket pedig csak tovább növelte, hogy a cipőket névre szóló csomagokban kapták meg.

 

Ezek is érdekelhetik