Salgótarján

2018.11.21. 08:36

Középiskolások kísérleteztek a demokrácia laboratóriumában

A DemoLab – a demokrácia laboratóriumai – projektnapján kedden a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában középiskolások mutatták be a kezdeményezést.

P. K.

A diákok saját kerámiáikat is elkészítették, Fotó: Hegedűs Márk

Az alapítványi vezetésű projekt a diákok, a tanárok és a kortárs művészek együttműködésén nyugszik.

– A műhely szabad teret ad az önálló kutatásnak és a kreatív alkotásnak úgy, hogy közben a résztvevők megtapasztalhatják az önszerveződés fontosságát. A diákok egy maguk választotta témát dolgoznak fel, amely idén az „utópia” témája köré épül – mondta Erdei Krisztina fotográfus. A kapcsolatból országszerte egy kutatási témára alapuló művészeti projekt születik. A helyiek a Karancs Szálló múltját vették alapul.

A diákok saját kerámiáikat is elkészítették, Fotó: Hegedűs Márk

– Interjúkat készítettünk az épülethez kötődő emberekkel és újságcikkeket gyűjtöttünk az ismeretek bővítéséhez, így ismertük meg a Csohány-kerámiafal történetét – tette hozzá Virágos Gergő, az egyik résztvevő.

A diákok újragondolták a kerámiafalat, csempéiken megörökítették a projektbe bevont személyeket és a hotel jelképeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában