102 óra, 1254 kg

2018.10.17. 11:24

Robinson-szigeteki halparádé első ízben – várjuk a fotókat

A napokban első alkalommal rendezték meg a Robinson szigeteki Bojlis Kupát, a Szécsény melletti verseny tétje az volt, hogy ki tud több halat fogni a megadott szabályok betartásával 102 óra alatt. 

B.L.

A verseny főszervezője, Princz József rövid köszöntő után ismertette a szabályokat, majd sorsolással döntötték el a versenyállásokat. A csapatokat igazi késő nyári idő fogadta, és remek hangulatban kezdődött a rendezvény. A horgászok felkészültségét mutatja, hogy a verseny ideje alatt összesen 31 darab 10 kiló fölötti halat sikerült kifogniuk. A verseny legnagyobb hala Szabó László horgára akadt, 18,32 kilós súllyal. A csapatok összesen 154 halat fogtak ki, amelyeknek összsúlya 1254 kiló volt. A Fishbone Team már az első napokban nagy előnyt szerzett és ezt meg is tartotta a verseny végéig, összesen több mint fél tonna halat fogtak.

Fotó: facebook

A díjátadási ceremónián részt vett Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, aki köszöntötte a résztvevőket és méltatta a kitartásukat, hozzáállásukat, kiemelte, hogy minden ilyen jellegű rendezvény nagyon fontos, amely színesíti a megye turisztikai életét és köszönetét fejezte ki a szervezőknek éves munkájukért.

Varga Béla, a Robinson szigetek ügyvivője örvendetesnek nevezte, hogy ilyen sikeres versenyt bonyolítottak le és elmondta, hogy a jövőben is izgalmas programokat kínálnak az érdeklődőknek. Ezek kiválóan kiegészítik az önkormányzat további rendezvényeit, amelyekkel igyekeznek a város és a megye életét színesíteni, hozzájárulva az aktív turizmus minél szélesebb propagálásához.

Fotó: facebook

Folytatódik játékunk!

A Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu, a Horgászegyesületek Nógrád Megyei Szövetségével közösen játékot indított a Hónap fogása címmel, és három hónap nyertesét már ki is hirdettük. A hónap első keddjén megjelenő horgász-vadász rovatunkban erről már be is számoltunk.

Akik október 31-ig elküldik nekünk a fogásukról készült fotójukat, nem akármilyen nyereményekkel gazdagodhatnak, hiszen a legtöbb voksot kapó pecás értékes vásárlási utalvánnyal gyarapodik. A legtöbb szavazatot kapó horgász pedig az „év fogásán” is részt vehet, ahol még nagyobb nyeremény akadhat a horgára, és a Balatonon vagy a Tisza-tavon is lehetősége lesz pecázni a horgászjegyeknek hála.

Várjuk tehát a hatalmas fogásokról készült képeket a [email protected] címre!

A nyereményekről bővebben itt, a játékszabályzatról pedig ide kattintva tudhat meg többet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában