Salgótarján

2018.10.25. 19:54

Edző, mentor és fodrász: mosollyal veszi az akadályokat

Ács Klára élete kiváló példája annak, ha egy nőnek vannak álmai, akkor a lehetetlen fogalmát még hírből sem ismeri. A salgótarjáni édesanya fodrászként, műkörmösként, mentorként és sportedzőként is teljes odaadással dolgozik, aki szerint kellő önbizalommal, bátorsággal és kitartással a siker ajtaja minden hölgy előtt kitárulhat.

Palchuber Kinga

– Csábították már dolgozni a Kanári-szigetekre, Ausztriába és Svájcba is. Ennek ellenére Ön mégis Nógrád megyét választotta a kiteljesedésre.

– Igazság szerint soha nem gondolkodtam azon, hogy hosszabb időre elhagyjam a szülőmegyémet. Azt gondolom, ha az ember szívvel-lélekkel végzi a munkáját, akkor bárhol érhet el sikereket. Egy idegen országban is ugyanazzal foglalkoznék, mint idehaza, ám a családomtól távol sokkal magányosabbnak érezném magam.

– Fodrászként, műkörmösként, mentorként és sportedzőként is maximálisan teljesít. Miért vonzotta a szíve e szakmák irányába?

– Édesanyámat már kislányként is imádtam elkísérni a szalonba, ahol a fodrász mindig azzal viccelt, hogy egyszer biztos kollégák leszünk. S nézz oda, igaza lett! Megszereztem a mestervizsgát, majd belevágtam a műkörmözésbe is. Emellett a Római Katolikus Plébánia és a Karancs Speciális Mentőszolgálat Polgárőr és Tűzoltó Egyesület önkéntes mentorprogramjában is segítek, de már ZONA edzőként is tevékenykedem. Hiszek abban, hogy aminek meg kell találnia az életben, az meg is fog! Alapvetően a boldogságteremtés és mások segítése motivál a munkáimban. S magam is feltöltődöm, ha egy beszélgetés után a vendégek vidámabban távoznak, mint amikor megérkeztek.

Ács Klára edzés közben. Azt tartja: nem szabad félni a kudarctól, vállalni kell a kihívásokat
Fotó: Bakos László, NMH

Sportedzőként csúcsra jár, önbizalmat ad a nőknek

Ács Klára hét évvel ezelőtt kezdett el komolyabban sportolni. – Hivatalosan testépítő-fitnesz szakon végeztem, de elsősorban a ZONA edzés érdekelt. Mindig is a szakma nagyágyúja, Péntek Enikő volt a példaképem, az ő videóira kezdtem el odahaza fejleszteni az alakomat – mondta a sportedző. Hozzátette: egy nap minden bátorságát összeszedve írt egy levelet a trénernek, aki egy két évvel ezelőtti válogatás után alkalmasnak találta arra, hogy hivatalosan is efféle edzésekkel foglalkozzon. Klára a Fitbalance Arénán rendszeresen megmozgatja a közönséget, legközelebb novemberben állhat egy színpadon a legnagyobb edzőkkel. Az edző hétfőnként a salgótarjáni Gagarin Általános Iskolában tart nagycsoportos edzéseket, ahol szintén boldogsággal és önbizalommal tölti fel nőtársait. Célja, hogy minden nő elhiggye: benne is ott rejtőzködik a szépség.

– Ön valóban csupa energia! Mi a titka?

– Volt az életemben olyan időszak, amikor sokáig azt gondoltam, hogy jó úton járok. Aztán jött egy mélypont, s minden erőmre szükség volt, hogy újjáépítsem magam. Ez kellett ahhoz, hogy megtanuljam: ha egy ajtó bezárul, akkor valahol egy másik kitárul. Sok nő kalitkában él, mert fél a változástól. Saját tapasztalatból azonban már bátran ki merem mondani, hogy érdemes kitörni a komfortzónából. Összességében nekem az ad energiát, amikor a munkámmal vagy egy mosollyal én is hozzájárulhatok egy másik ember napi öröméhez.

– Mit üzenne a kitörni vágyó nőknek?

– Ne féljenek a kudarctól, higgyenek önmagukban és bátran vállalják a kihívásokat! Ha egy nő lelkében béke van, akkor a világot is boldogabbnak látja. Nyilván nekem is vannak rossz napjaim, de azt is megpróbálom mosolyogva átvészelni. Ha pedig valami fáj, hát majd elmúlik…

– Ennyi teendő mellett, mikor jut ideje önmagára?

– Soha nem szerettem otthon ülni, a munka a vérembe van kódolva, így a szabadidő fogalma olykor valóban elég távolian hangzik. Minden reggel hatkor kelek, s általában éjjelig ébren vagyok, hogy mindent megoldjak. De cseppet sem bánom! Volt már, hogy túlhajszoltam magam a munkában, de tanultam belőle. Azóta, ha úgy érzem, már nem bírom a strapát, akkor megálljt parancsolok. A sportból és a természetből mindig elég erőt merítek a folytatáshoz. Imádok a tóparton és a hegyek között sétálni, olyankor érzem igazán: nincs lehetetlen! Emellett nagy olvasó is vagyok, a kedvencem Paulo Coelho Alkimista című műve, ami minden egyes újraolvasás után képes hozzáadni valamit a lelkemhez. Na, meg persze a takarításra is mindig időt szánok, mert eléggé rendmániás vagyok…

– Mindemellett anyaként is jól helytáll.

– Csodálatos fiaim vannak, akikre nagyon büszke vagyok. Negyedik éve már annak, hogy az apjukkal külön útra léptünk, de a gyerekeknek ebből semmiféle hátránya nem származott. Eleinte nehéz volt, de ez a fordulat is kellett ahhoz, hogy ma igazán önmagam legyek. A fiaimat ugyanebben a boldogság-tudatban nevelem, amiben én is élek. Hajtok ezerrel, de a gyerekeim mindenben előnyt élveznek, náluk semmi sem fontosabb! Ők jól tudják, hogy anyának pörgős az életvitele, de ez a lendület rájuk is inspirálóan hat. S, ha segítségre van szükségem, mindig számíthatok rájuk.

Fotó: Bakos László, NMH

– A szétválás ellenére hiszi, hogy létezik igaz szerelem?

– Biztos vagyok benne, hogy mindenkire vár egy nagy ő a világban! Ám, ha egy párkapcsolatot nem fűt a szerelem, akkor onnét célszerű minél előbb továbbállni. A „se veled se nélküled” szindróma nem tesz jót egyik fél boldogságának sem. S anélkül, hogy túl sokat mondanék: az én életem most kerek egész!

– Megsúgja nekünk a következő tervét?

– Annyit elárulhatok, hogy egy török cég jóvoltából Salgótarjánba hamarosan olyan egyedülálló szépségipari gépekkel robbanunk be, amik a végleges szőrtelenítéstől egészen a tetoválások éltüntetéséig vendégeink rendelkezésre állnak majd. Ezek a gépek nagyszerűek, mert drasztikus beavatkozások nélkül járulnak hozzá a női önbizalom visszanyeréséhez. A termékekkel európai szinten terjeszkedünk tovább, így a megyeszékhely után Szlovákia, Ausztria és Olaszország következik a sorban. Legnagyobb boldogságomra itt megint egy új kihívás vár rám, hiszen a közép-európai régió igazgatójának lenni hatalmas felelősség. Az üzlettel egyébként kilenc embernek adhatok munkát Salgótarjánban. Ez csodálatos érzés, hiszen mindig szívügyemnek éreztem a fiatalok támogatását. Bárkit örömmel alkalmaztam és betanítottam, ha éreztem benne az elhivatottságot. Ez a szemléletmód a jövőben sem változik…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában