ropták

2018.09.19. 13:53

A pásztóiak megmutatták Toszkánában, milyen a szép magyar tánc

Különleges helyen léphettek színpadra a pásztói Muzsla Néptáncegyüttes táncosai, ugyanis nemrégiben egy Toszkán kisvárosba kaptak meghívást. Hamarosan pedig fergeteges műsorokkal kedveskednek Nógrád megye lakosai számára.

Nagy Orsolya

Igazán különleges az idei év a szakmailag is elismert táncegyüttesnek, hiszen nemcsak fennállásuk harmincötödik évfordulóját ünneplik, de a közelmúltban Olaszországba utaztak, ahol egy igazán pazar műsorral léptek színpadra.

Díjak, fellépések

Az elmúlt években a Muzsla Néptáncegyüttes külföldön is megfordult. Jártak többek között Görögországban, Szardínián, Dániában, Lengyelországban, Törökországban és Portugáliában, de francia és német földön is látogatást tettek. A táncosok tehetségét pedig mi sem igazolja jobban, minthogy számos elismerést kaptak már. Ilyen volt például a Pásztóért Emlékplakett, a Madách-díj, amely a megye legmagasabb díja, a Hegyi Népek Fesztiválján elért első helyezés Zakopanéban, valamint az Aranytarisznya díj Beszkidekben.

– Az utolsó pillanatban érkezett a meghívás. Ilyenkor mindig nagyobb kihívás az előkészületek lebonyolítása, hiszen sok előre eltervezett programot kell átszervezni, viszont abban biztosak voltunk, hogy nem ér majd csalódás minket – mondta portálunknak Tari Eszter, a Muzsla Néptáncegyüttes oszlopos tagja, aki szerint Camporgiano egyszerűen gyönyörű volt.

– Családias közösségbe csöppentünk ottlétünk alatt, amely során megtapasztalhattuk az autentikus olasz konyha örömeit, de azt is megtudhattuk, hogy milyen egy igazi olasz kisváros – közölte Nagy Bence, a táncegyüttes tagja.

Kitért arra is, hogy a gálát hosszú próba előzte meg, majd tartalmas, egyórás műsort adtak elő az olasz közönségnek.

– Nagy sikere volt a dunántúli üveges táncoknak és a kalotaszegi legényesnek, amelyet nemcsak az olasz közönség és a néptáncegyüttes tagjai, de a muzslás lányok is büszkeséggel telve csodáltak – mesélte a táncos. Az együttes táncosai nemcsak magukra voltak büszkék, de nemzeti értékeikre is, hiszen ilyen eseményeken más kultúrák is megismerhetik azt, hogy milyen csodálatos is a magyar néptánc.

Látványos produkciókkal készültek a fiúk

– A rendezvény részeként jelen voltunk a vasárnapi szentmisén, valamint egy felvonuláson és egy záróműsoron is. A nap végén a kisváros lakóival összegyűltünk és megünnepeltük az együtt eltöltött csodálatos hétvégét – mondta Tari Eszter, aki azt is elárulta, hogy másnap a csapat Pisába látogatott el, ahol közelebbről megcsodálhatták a nevezetességeket, de a tenger hullámait is élvezhették. Az utolsó estén magyar és olasz együtt ropta a moldvai körtáncot. Az együttes tagjai évről évre minden külföldi turnéra kemény munkával és tiszta szívvel készülnek fel. Minden egyes előadásuk során nemcsak a hagyományaikat képviselik, de a nemzeti értékeket is. Idén ősszel pedig többször is találkozhatnak velük az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában