Lehetőségek

2018.09.11. 10:31

Szakmai gyakorlat külföldi cégeknél és ösztöndíj: indul a szakképzés Nógrádban

Több mint 3200 nappali tagozatos tanulóval, 380 tanárral, szakoktatóval és óraadó tanáraival megkezdődött a tanév a Salgótarjáni Szakképzési Centrum tagintézményeiben.

S. Cs. E.

A tanévnyitó ünnepségeken gólyaavatásokkal, iskolai kitűzők, jelvények, nyakkendők átadásával köszöntötték az elsőéveseket. Az igazgatók arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákjaik ezentúl az önmaguk viselkedéséért, cselekedeteiért nagyobb felelősséggel tartoznak, és az iskolájukat is képviselik.

Tarnóczi László, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum sajtóreferense lapunknak elmondta, hogy a szakképzés világában az iskolakezdés első két hete rugalmas lehetőségeket biztosít a pótbeiratkozásokra, átjelentkezésekre, vagyis lehetővé teszik, hogy minden egyes tanuló a számára megfelelő oktatást és iskolát válassza. Aki tehát úgy gondolja, hogy a tanulmányainak irányán változtatna, néhány napig még élhet a lehetőséggel.

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum balassagyarmati, bátonyterenyei és a salgótarjáni tagintézményeiben idén a legtöbben a szakgimnáziumi képzést választották, a 4+1 éves oktatási forma jó lehetőségeket kínál a szakma, az érettségi, és a szakérettségi megszerzése, illetve megfelelő alapot teremt azoknak, akik a továbbtanulást célozzák meg. A tanév sikerességét, a diákok tanulási feltételeit az iskolák és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum az intézmények folyamatos korszerűsítésével, hazai és külföldi cégeknél végezhető szakmai gyakorlattal, valamint a tehetségprogramokban, felzárkóztató programokban, s a biztos anyagi hátteret nyújtó ösztöndíjprogramokban való részvétellel ­támogatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában