Migráció

2018.09.16. 10:19

Garancia a terroristáknak: ők is kaphatnak menedékjogot

A Migrációkutató Intézet vezető kutatója, dr. Speidl Bianka volt a minap a Polgári szalon elnevezésű rendezvény vendége.

Sz. R.

– Az elmúlt másfél évben a gazdasági bevándorlók mellett terrorszervezetek aktív tagjai, vagy szimpatizánsai is kértek menedékjogot, akik számára mind a mai napig garantált az Európai Unióba való bejutás az elhibázott migránspolitika miatt – mondta a kutató.

Dr. Speidl Biankának salgótarjáni kötődése is van, hiszen a városban élt, édesapja Speidl Zoltán, akit az első szabad választáson, 1990-ben Salgótarján országgyűlési képviselőjének választottak. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója idén nyáron hat hetet töltött Szíriában, így első kézből származó tapasztalatai vannak a kinti helyzetet illetően. Mint mondta, a 2015-ös migrációs válság már éreztette a súlyos helyzetet Európában, azonban a jelenlegi időszak is nagy hatással lesz a ­kontinensre.

Az eseményen a közel-keleti keresztények helyzetéről, valamint a Sargentini-jelentés céljáról és a jövő évi európai parlamenti választásokról is szó esett.

(Borítóképünkön: Dr. Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet kutatója, Fotó: L. B./Nógrád Megyei Hírlap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában