Nógrád megye

2018.08.01. 18:02

Mutatjuk, hol és mit ellenőriz a NAV a napokban

A nyári szezonális termékek árusítóinak, valamint a nyaraláskor népszerű szolgáltatások biztosítóinak ellenőrzése után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai újabban az online pénztárgépekre fókuszálnak.

G. K.

Szerdán Pásztón és környékén, csütörtökön Bátonyterenye vonzáskörzetében, pénteken pedig megyeszékhelyünkön, valamint annak közelében lehet számítani az ellenőrök felbukkanására – tette közzé a szervezet az ADÓtraffipax elnevezésű internetes felületén.

Kötelező adni

A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt vannak, akik kifejezetten csak ilyen keretek között működnek, értékesítenek. A számla- vagy nyugtaadás az ilyen eseményeken is kötelező. A vásárokon, fesztiválokon folytatott vendéglátó tevékenység esetében a gépi nyugtaadás alól csak a mozgó vendéglátás mentesül. Ilyen például a folyamatos mozgásban lévő, fagylaltot, vagy hot dogot árusító kocsi.

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és a nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét.

Az utóbbi területen kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező, éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Az internetes felületen megtalálható továbbá az is, hogy az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában