Választás

2018.08.08. 17:00

Ketten indulnak Dömsödi Gábor ellen a pásztói időközi választáson vasárnap

Három polgármester- és 39 képviselőjelölt indul az augusztusi időközi önkormányzati választáson Pásztón – tájékoztatta portálunkat dr. Gajdics Gábor, a város jegyzője augusztus nyolcadikán.

F. Z.

 

Balról jobbra a polgármester jelöltek: Plecskó Péter, Farkas Attila és Dömsödi Gábor. Fotó: Hüvösi Csaba/NMH

Hozzátette: az augusztus 12-ére kiírt időközi választáson újra elindul Dömsödi Gábor, független jelöltként. Mellette Farkas Attila (Fidesz-KDNP) volt alpolgármester és Plecskó Péter (független), volt képviselő is indul a posztért.

A nyolc önkormányzati képviselői helyre 39-en pályáznak, bár pénteken 16 óráig még visszaléphet, aki akar. A volt képviselők közül öten indulnak újra, közülük a 2014-ben mandátumát függetlenként elnyerő Volek György most a Fidesz-KDNP színeiben indul. A jelöltek többsége független, két jelöltet állít a Magyar Munkáspárt, kettőt a Jobbik, nyolcat a Fidesz-KDNP, egy jelöltje lesz a Nők Civilben Egyesületnek. A csaknem tízezer lakosú nógrádi városban a szavazatra jogosultak száma megközelíti 7700-at. Voksaikat kilenc szavazóhelyiségben adhatják le.

Dr. Gajdics Gábor hozzátette: a pásztói 1. számú szavazókör új helyre kerül, a Vasút út 21 szám alatt, a Nébih irodájában várják a választópolgárokat.

Pásztó képviselő-testülete április 26-án döntött az önfeloszlatásról, mert a képviselők nem akartak a továbbiakban együtt dolgozni Dömsödi Gábor polgármesterrel.

Előzmények

Április 12-én tartották meg a városi közgyűlés március végén elmaradt ülését, ahol Farkas Attila, volt alpolgármester, önkormányzati képviselő kért szót, ügyrendi kérdésben. Azt javasolta Dömsödi Gábornak, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről. Ezt követően mind a hét jelen lévő önkormányzati képviselő felállt, és elhagyták az ülést azzal, hogy legkésőbb április 26-ig várják Dömsödi Gábor válaszát, aki nem mondott le tisztségéről, ezért a képviselő-testület feloszlatta magát. Így polgármestert, valamint képviselő-testületi tagokat is választanak a helyiek augusztus 12-én, vasárnap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában