Nemti

2018.08.09. 16:12

A Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület tagjai fedezték fel Nemti nevezetességeit

A Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület tagjai nemrégiben Nemtibe látogattak, hogy felfedezzék a hegyvidéki falu valamennyi csodáját és rejtett titkát.

P. K.

A kirándulókat érkezésük után a helyi panzióban hagyományos ételekkel vendégelték meg, majd gyalogszerrel indultak el felfedezni a község látványosságait. Többek között megcsodálták az 1920-ban épült római katolikus templomot, de a 20. század hangulatát idéző tájházba is betértek. Útjuk során megtekintették az újonnan kialakított bányászemlékhelyet is, majd Pethőné Szabó Piroska helyi kézműves egy népi foglalkozással vezette be az egyesületi tagokat szakmájának rejtelmeibe.

Széll Istvánné polgármester és a helyi lakosok nagy szeretettel fogadták a látogatókat, s a nevezetességek bemutatásán túl megismertették a csapattal Nemti község hagyományait, szépségét, múltját és jelenét. A túrázók ámulattal nézték, hogy a falubeliek kertjéből milyen káprázatos panoráma nyílik a Mátrára. A résztvevők végül felejthetetlen élményekkel és ismeretekkel gazdagabban térhettek haza Nógrád megye egyik kincsekkel teli községéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában