Példaértékű

2018.07.24. 09:53

Ámulatba ejtő: valósággal kivirágzott Nógrádsipek

Ha szép, gondozott és virágos települést akarsz látni, menj el Nógrádsipekre!

Sz.F.

Egyre többen tanácsolják ezt barátaiknak, ismerőseiknek, nem is véletlenül. A községben a takaros parkok mellett a házak előtti virágos kertek is arról tanúskodnak, hogy az ott élők szeretik a szépet és rendszeresen, szívből ápolják környezetüket.

A falu egyik ékessége a Balás-kúria. Az előtte található díszes park, s benne a pihenőpadok, a múltat idéző kerekes kút, a teret övező rózsabokorszegély szemet és lelket egyaránt gyönyörködtet. Méltó helyen, a száz évvel ezelőtt felújított, kibővített templom előtti impozáns parkban kaptak helyet az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, a trianoni döntés, valamint az első és a második világháború áldozatainak emlékművei. A parkban ott díszlenek a Bér községtől kapott, az összetartozást hirdető rózsák.

A polgármesteri hivatallal szemben a gyerekek a fák árnyékában, zöldövezetben játszhatnak, rendelkezésükre áll két salakos pálya is.

Kiemelt fotók: A település egyik ékessége, a Balás-kúria előtti park is virágba borult

Fotó: Hüvösi Csaba/Nógrád Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában