Salgótarján

2018.06.21. 18:03

Új módszer a vadak ellen: mobil lest kaptak a vadászok

Mobil vadászleseket vásárolt és adott át a város környékén működő vadásztársaságoknak Salgótarján önkormányzata.

G. K.

A megyeszékhely nevében Fekete Zsolt polgármester nyújtotta át a fémszerkezetű, szétszerelhető és akár autó­val is szállítható leseket a vadásztársaságok képviselőinek. A városvezetés a vadászokkal karöltve ezzel is reagálni kíván a város egyes területein egyre gyakoribb vadjelenlétre.

Ha minden szabályozási és egyéb feltétel megfelelő lesz, lakossági bejelentés esetén az illetékes vadásztársaság szak­embere a mobil lesek segítségével szinte bármely városrész közelébe ki tud majd települni. A leseknek ebben azért van fontos szerepük, mert lakott területen a vadászok nem lőhetnek, ezért a belterületre bejáró vad elejtésére csak az érintett helyszínekhez leg­közelebbi külterületen van lehetőség.

A mobil lesek használatával a vadászok a vadcsapások nyomán célzottan ki tudnak majd települni a lakott területhez lehető legközelebb eső, de már lövések leadására lehetőséget adó pontokra.

Kiemelt fotó: Fekete Zsolt polgármester adta át a mobil leseket a vadászok számára, NMH-fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában