Ságújfalu

2018.06.02. 07:47

Ötven év útán újra találkoztak az egykori osztálytársak

1968-ban – tehát éppen egy fél évszázaddal ezelőtt – fejezték be az általános iskolát azok, akik a minap találkoztak ismét ott, ahol együtt készültek fel a továbbtanulásra, illetve az életben való helytállásra.

Cs. B.

Az ötvenéves találkozót a Kishartyánban élő Hűvösi Zoltán – aki a vízművektől vonult nyugállományba – szervezte. Elmondta, hogy annak idején huszon­hat fő volt az osztálylétszám, sajnos hatan már végleg távoztak közülük. A húsz osztálytársból tizenhatan jelentek meg, éppen fele-fele arányban oszlottak meg a nők és a férfiak.

Karancsságról autóval elhozták maguk közé egyik volt tanárukat, Vidéki Tibornét is. Mint ilyenkor lenni szokott, mindenki elmesélte, hogy mi történt vele az elmúlt negyvenöt év során, minthogy az ötéves találkozót megtartották, de azóta nem sikerült ilyen módon összejönniük. Legtöbben szakmunkásképzőt, középiskolát végeztek és a környező településeken élnek családjukkal, szoros kapcsolatot tartva gyermekeikkel, unokáikkal. A sülteket étteremből rendelték, a süteményeket viszont a hölgyek készítették.

Kiemelt fotó: Nagyon örültek egymásnak a résztvevők, Fotó: Hüvösi Csaba/N.M.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában