Salgótarján

2018.05.14. 14:19

Tűzről pattant rajzok

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a fel­menő rendszerű alkotópályázatát óvodások, továbbá általános és középiskolások részére.

G. K.

Nehéz válogatás során, közel hatszáz beérkezett pályamű közül döntötték el tegnap a megyei bírálóbizottság tagjai, hogy kik azok, akik továbbjutottak az országos döntőbe.

A leadási határidő május 3-án járt le, a minap pedig a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon már össze is ült a szakmai zsűri. A pályázaton a jelentkezőknek kreatív alkotásokon keresztül kellett bemutatniuk a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A szakmai zsűrinek idén is szebbnél szebb pályaművekből kellett kiválasztania a kategóriák legjobbjait.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos megmérettetésen is, amelynek díjait május 25-én a Fővárosi Nagycirkuszban adják át. Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „leg­kreatívabb” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

A pályázatok területi elődöntőjének védnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, egyben a Nógrád Megyei Tűz­megelőzési Bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke pedig Földi Péter Kossuth-díjas festőművész volt. A helyi bírálóbizottság tagjait a megyében tevékenykedő, elismert szakemberek – Gerhát Karina, a Nógrád Megyei Hírlap újságírója, Kelemen Tímea televíziós szerkesztő, illetve Kéri István rádióriporter, műsorvezető – alkották. A bírálatot Juhász László tűzoltó al­ezredes, megyei tűz­oltó­sági főfelügyelő vezette.

A bizottság tehát tegnap döntött, az eredményekről azonban csak a május 11-i megyei eredményhirdetésen lebbentik fel a fátylat.

Kiemelt fotónkon: Szebbnél szebb alkotások érkeztek be Fotó: Hüvösi Csaba, NMH

Ezek is érdekelhetik