Nagylóc

2018.05.07. 14:09

Mesevarázs minden este, kalandokkal

Rigóné Kovács Gabriella első mesekönyvét a közelmúltban mutatták be a nagyközönségnek. Az írónő Nagylócon él férjével, és Hollókőn dolgozik turisz­tikai területen, de néhány éve úgy döntött, hogy nekivág a mesék birodalmának.

Bercsényi Kinga

Beküldött fotó

Oravecz Nóra egyik könyvében olvastam: „írd meg a saját mesédet!”. Kezdetben tényleg csak magamnak írtam, de idővel egyre színesebb lett a mesevilág és egyre izgalmasabb a történet. Szerettem volna megosztani másokkal is, így először a családom és a barátaim olvashatták a mesét. Köreikben nagy sikert aratott, ekkor merült fel bennem a gondolat, hogy kiadom. Hosszas keresgélés után találtam rá a megfelelő kiadóra, amely mindenben segített, és Rippl Renáta illusztrátorra, aki életre keltette a mesehőseimet – mondta Rigóné Kovács Gabriella.

Az írónő hozzátette: a Minden este varázslat című könyvben egy kisfiú kalandos utazását ismerteti, aki minden akadállyal szembenéz, hogy visszaszerezze álmait. Az út során egy apró tündérlány segíti, aki megtanítja Palkónak, milyen fontos a hit, a remény és a szeretet.

Beküldött fotó

– A könyv fogadtatása pozitív. Sokan jelezték, hogy nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is nagyon élvezték a történetet. Mindenki megtalálta a számára fontos gondolatokat a sorok között. Nagy öröm számomra, hogy az olvasók szeretik a mesémet, és köszönöm, hogy megosztják velem véleményüket – fejtette ki Rigóné Kovács Gabriella.

A Minden este varázslat egy mesekönyvsorozat első része, amelyet még számos álomországi kaland követ majd.

A jó mese ugyanis egyszerre művészi és nevelő célzatú. A történet szereplői jók vagy rosszak, és a gyermek a jóval fog azonosulni, aki a mese végén nyer. Ez bizalmat ébreszt bennük a világ iránt, jövőképet ad és példát számukra arra, hogy a legnagyobb bajból is van kiút. Mindez pedig segít eligazodni az életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában