Jegyzet

2018.05.30. 14:09

Ledermedve

Képüzenetet kaptam a minap az egyik ismerősömtől. A fotón látható környék azonnal ismerőssé vált, a vasúti sínekről és a rádiótoronyról rögtön beazonosítottam, hogy a helyszín a lakóhelyemtől csak néhány méternyire található.

Szabó Rita

Amint ez – másodpercek alatt – átfutott az agyamon, rögvest arra figyeltem, miféle állat lett megörökítve a fényképen. Egy medve?! Nem hittem a szememnek.

A kezdeti megdöbbenés után próbáltam reálisan látni a dolgokat. Ez tényleg lehetséges? Vagy valaki szórakozik, és csupán csak egy megszerkesztett képet nézek? Ha igen, akkor nagyon profi munkát végzett. Később kiderült, nem csalás, nem ámítás: a barna medve valóban megfordult Somoskőújfaluban, nyomokat is hagyott maga után. Igaz, nem ez az első eset, hogy medvét észleltek a környéken, én kívülállóként korábban mégsem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.

Az első sokkot gyorsan leküzdöttem, és a szokásos nyugalommal mentem hazafelé, arra a helyre, ahol ezt az erre nem mindennapos állatot lefotózták. A hír futótűzként terjedt, sokan a közösségi hálón poénkodtak a hívatlan vendég feltűnése miatt. Persze, ha szembe találnák magukat egy ilyen állattal...

Az éjszaka folyamán az ablakomból kémleltem kifelé, hátha ismét felbukkan a mackó, de a kutyám folyamatos ugatásán kívül semmi szokatlan nem történt. Talán érzett valamit? Mindenesetre remélem, hogy a továbbiakban széles ívben elkerüli a környéket a nagyvad.

 

Ezek is érdekelhetik