Szécsény

2018.05.07. 12:13

Horgász holttestére bukkantak a tó mélyén

Egy horgász holttestére bukkantak a szakemberek május 6-án, délután a Szécsény külterületén lévő Sóderbánya-tó fenekén.

P. K.

Angyal Eszter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Nógrád Megyei Hírlap érdeklődésére elmondta, hogy a pecást eltűnése után a szécsényi hivatásos és önkéntes tűzoltók, a Cserhát Különleges Mentőcsoport és az Ipoly-völgyi Különleges Mentők nagy erőkkel kezdték keresni: mentőkutyákkal, búvárokkal, illetve mentőcsónakokkal kutatták át a tavat, valamint annak környékét is. A horgász testét végül az Ipoly-völgyi Különleges Mentők képzett búvárai találták meg a stég közelében, a tó mélyén.

 

Fotók: Ipoly-völgyi Különleges Mentők

 

Hegedűs Péter, az Ipoly-völgyi Különleges Mentők alelnöke elmondta: a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányítási ügyeletéről érkezett hozzájuk a riasztás, amely szerint egy személy horgászat közben eltűnt a szécsényi tóban.

– Egyesületünk a helyszínre érkezést követően szonárberendezés segítségével megkezdte a mederfenék átvizsgálását, a horgász által használt stég közvetlen környezetét pedig búváraink kutatták át. Másfél órás keresést követően megtalálták a vízben az eltűntet, majd a tűzoltó kollégákkal közösen emelték ki holttestét a vízből – tette hozzá.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre jelenleg annyit mondhatott: hatóságuk az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. A rendőrség tehát idegenkezűségre utaló jeleket nem talált a helyszínen.

Infromációink szerint az elhunyt annak a rimóci kislánynak az édesapja volt, akinek nemrégiben gyűjtést is szerveztek.

 

Címkék#Szécsény
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában