Baleset

2018.05.07. 09:51

Elgázoltak egy gyermeket és annak édesapját

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Salgótarjánban, a Deák Ferenc úton május 6-án egy ismeretlen járművezető, fehér színű Opel típusú személygépkocsijával elütött egy vele azonos irányban, gyalogosan közlekedő férfit és gyermekét, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A gyalogosok a baleset következtében könnyű sérülést szenvedtek.

A megye területén további egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

 

Fotók: police.hu

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek körülményeit vizsgálja.

 

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén KRESZ előírja, hogy ha a baleset halált, vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

Ha személyi sérülés nem történt, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kér és értesítette a rendőrséget, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk. Ha nincs személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, kötelesek egymás számára a személyazonosságukat igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítást kötöttek.

Személyi sérülés esetén, illetve akkor, ha egy jármű kigyulladt, a balesettel nem érintett járművek vezetői is kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani.

A rendőrség kéri, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően! Tartsanak kellő követési távolságot, haladási sebességüket az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik