Kálló

2018.04.22. 18:29

Saját zöldség kerül a konyhára

Három évvel ezelőtt indította el a helyi önkormányzat a mezőgazdaságra alapuló közfoglalkoztatást – közölte Baboss Buda, a falu polgármestere a közösségi oldalán.

N.O.

Ezzel a kezdeményezéssel nagymértékben segítették a lakosok munkába állását. A település központjában csaknem egy hektáron folynak a szabadföldi növénytermesztési munkálatok és a fóliasátras kertészkedés. A polgármester arról is beszámolt, hogy a megtermelt zöldségek nagy részét az óvodai konyhára szállítják, hozzájárulva ezzel a helyi gyerekek egészséges táplálkozásához.

Kisebb részét pedig helyben és szezonálisan értékesítik. Idén továbbra is szeretnék támogatni az óvodásokat friss zöldségekkel. Baboss Buda kitért arra is, hogy a közfoglalkoztatási program keretében átlagosan 15–25 fő dolgozik, akiknek egy része képzésben is részesült. Az ebben tevékenykedők száma csökkent az elmúlt időszakban, hiszen sokan mostanra el tudtak helyezkedni a környező munkahelyeken vagy az építőiparban. Jelenleg egyébként többnyire hölgyek dolgoznak a közfoglalkoztatásban.

Kiemelt fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik