Palotás

2018.04.10. 13:03

Lesz bőven friss gyümölcs – támogatást kapott a község zártkertje

Tízmillió forintos támogatásban részesült a Zártkerti programban a helyi önkormányzat.

N. O.

– Egy zártkerti központi út újul meg a kapott összegből. Erről nyílik a többi utca is. Annak idején a zártkertek tulajdonosai önerőből szórt útalapot építettek ki, akiknek tisztelet jár ezért. Az elmúlt évek folyamán azonban kátyúk alakultak ki, így már ideje volt a felújításnak. Erre a fejlesztésre kilenc­milliót szánunk. A másik egy­millió forintos összegből pedig az önkormányzat tulajdonában álló zártkertben végeznek fásítást. Így lesz többek között alma, szilva, őszi- és kajszibarack is. A megtermelt gyümölcsöket szeretnénk a helyi bölcsődében és óvodában szétosztani – mondta Szabó Mihály polgármester, aki nagyon örül az elnyert támogatásnak.

Hozzátette: a későbbiek során közmunkaprogram keretében másként is feldolgoznánk a terméseket, ezáltal lenne befőtt, dzsem vagy lekvár is. A polgármester kitért arra is, hogy a tervek szerint az útfelújítási munkálatok még idén nyáron elindulnak, a fásítás pedig az ősz folyamán veheti kezdetét.

Kiemelt fotó: Hüvösi Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában