Felsőpetény

2018.03.31. 06:57

Teljes egészében felújították az óvodaépületet

„Tavaszi szél vizet áraszt…” – ezzel az alkalomhoz illő dallal köszönték meg a község óvodásai, hogy a közelmúltban befejeződött korszerűsítés jóvoltából kényelmesebb környezetben nevelődhetnek a jövőben.

H. H.

Az intézmény megújított épületének átadásán előbb Rodák Zoltánné óvodavezető szólt a vendégekhez, többek között a megjelent szülőkhöz, kiemelve, mekkora jelentőséggel bír ez a többrétű fejlesztés nemcsak a gyermekek, de az egész falu életében.

Vonzó lehet

A felsőpetényi óvodában jelenleg tizenkilenc gyermekkel foglalkoznak a pedagógusok, de ez a szám emelhető, hiszen az intézmény befogadóképessége huszonöt fő. A falu mintegy hatszázas lakosságszámához viszonyítva ez kielégítőnek számít. Ráadásul a község a betelepülők számára is vonzó lehet, hiszen a két közeli város, Rétság és Vác is huszonöt kilométeres körön belül elérhető, és a közlekedési viszonyok is elfogadhatóak.

Benyusovics Ervin, a település polgármestere hang­súlyozta, rendkívül fontos volt ez a beruházás, mert az utóbbi években egyre rosszabb állagú lett az 1970-ben emelt épület. Főként a rombuszpala tetőszerkezet vált elavulttá, amit teljesen ki kellett cserélni.

A Terület- és Településfejlesztési Programtól kapott közel 75 millió forintos támogatást egészítették ki az adósságkonszolidációban nem részesült településeknek adott tízmillióval, és a gyorsan lezajlott hivatalos, hatósági ügyintézést követően rövid időn belül megkezdődhetett a kivitelezés, így nem kellett hosszú hónapokra ideiglenes helyre költözniük a gyermekeknek.

A felújításnak köszönhetően lényegében egy teljesen új óvodával gazdagodott a község, a legmodernebb fűtési rendszerrel, nyílás­zárókkal, emiatt a rezsiköltségekben is komoly megtakarítások lesznek a jövőben.

Balla Mihály országgyűlési képviselő hozzátette, jelentős mérföldkő minden kistelepülés életében az óvoda­fejlesztés. A nemzet jövője szempontjából lényeges, hogy minél több gyermek szülessen, amihez egy jól felszerelt, kényelmes óvoda biztos támpontot jelent.

Kiemelt fotó: Így ünnepeltek a gyerekek, Fotó: Torjay Attila/ Nógrád Megyei Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában