Évértékelő

2018.03.10. 16:57

Számvetést tartottak a szécsényi horgászok

A 2017-es évet értékelő, az idei esztendő tennivalóit meghatározó közgyűlését tartotta meg a napokban a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület, amelynek 390 felnőtt, 17 ifjúsági és 129 gyermek tagja van.

Sz. F.

 Az egyesület horgászterülete az Ipoly Ipolytarnóctól Hugyagig terjedő szakasza, valamint a ludány­halászi Öreg-tó és a szécsényi várkerti tó.

Kőmíves Zoltán, az egyesület elnöke beszámolójában örömmel állapította meg, hogy az elmúlt évben a létszámuk 80 fővel növekedett. Ehhez hozzájárulhatott az előző évi közgyűlésük határozata, miszerint a tagok belépési díját ötezerről kilencszáz forintra csökkentették, s eltörölték a társadalmi munkadíj hozzáárulást.

Az elnöki beszámoló kitért arra, hogy a horgászoktól pozitív visszajelzést kapnak az ellenőrök munkájáról, akik a feladatukat udvariasan látják el.

Ami a haltelepítést illeti, az Ipoly folyón a magyar részről érintett egyesületek – Szécsény, Őrhalom, Balassagyarmat, Ipolyvece, Vámos­mikola és Szob szervezetei –, valamint a szlovákiai oldalról végeztek haltelepítést.

Az egyesület a szécsényi és a ludányhalászi tóba több mint egymillió forint értékben telepített halat.

A pályázatok kapcsán az elnök kiemelte, hogy a halőrök ruhát kaptak, és elkészült a faházuk. A kifogott hal mennyiségéről az elnökségnek még nincs pontos adata, mert közel száz horgásztagjuk még nem adta le a fogási naplót. Ezt március 15-ig lehet pótolni.

Kőmíves Zoltán kitért a vízminőség ellenőrzésére is, amit megbízásból a szakemberek folyamatosan végeznek.

Az elnök megköszönte Papp Józsefnek és csapatának, valamint mindazoknak a munkáját, akik a környezet­védelemből aktívan kivették a részüket.

Az egyesület az elmúlt évben több rendezvényen is képviseltette magát, ott voltak a vadász-horgász napon, Nógrád­szakálban a falunapon, ezen kívül több horgászversenyt is rendeztek.

Az egyesület fontosabb idei feladatai közé tartozik a környezetvédelmi nap megszervezése, a horgászszakkör beindítása, horgászversenyek szervezése, valamint a hal­telepítés.

Kiemelt fotó: Közgyűlést tartott a horgászegyesület, Fotó: Hüvösi Csaba/Nógrád Megyei Hírlap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában