jegyzet

2018.03.28. 06:56

Lebilincselő kutyavilág

Sosem vettem még részt kutyakiállításon, de a minap ez is megtörtént.

Szabó Rita

Az első alkalommal kimondottan kedvező élményekkel gazdagodtam. Még nem láttam ennyi fajtatiszta, gyönyörű jószágot egy helyen. Sok eb esetében a mondás is igaznak bizonyult: amilyen a kutya, olyan a gazdája.

Egy molett, idősebb hölgy egy mopsz kutyussal sétálgatott, egy magas fiatalember pedig egy óriási német dog társaságában készült a versenyen belüli megmérettetésre. Számomra a leglátványosabb az volt, amikor három ugyanolyan fajtához tartózó kutyával vonultak fel a közönség előtt tenyésztőik.

Olyan szépek voltak ezek az állatok, hogy megfordult a fejemben: mi alapján tudják megállapítani, melyik a mezőny nyertese? Persze vannak személyes kedvenc fajtáim, így szívesen lebzseltem körülöttük, s gazdáikat, tenyésztőiket kérdezgettem. Kíváncsi voltam például arra, mekkora összeget kóstál az egyik gyönyörű szép kis öleb.

Egy pome­rániai törpe spitzért nagyjából ötszázezer forintot kérnek.

Laikusként ezen elakadt a szavam. Persze vannak olyan elfogult, jómódú emberek, akiknek ez az életük, élvezik a kiállításokat, de véleményem szerint ez a gazdagok hobbija.

Nem volt emiatt rossz szájízem, sőt csodálattal figyeltem, milyen odaadással és szakértelemmel bántak a gyönyörű és nagy értékű kutyákkal. Ám legközelebb révedezés helyett mindenképpen az ebek simogatásával töltöm az időt.

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában