Jegyzet

2018.03.04. 11:53

Kaputelefon mobil helyett

Úgy emlékszem, 12 éves voltam, amikor szüleimtől megkaptam életem első mobiltelefonját.

Szabó Rita

Akkoriban még egyszerű, nyomógombos készülékeket gyártottak, így telefonáláson és szöveges üzenetek elküldésén kívül másra nem igazán lehetett használni. Bevallom, én is az osztálytársaim hatására kértem meg a szüleimet, vásároljanak nekem is mobilt, ha a velem egykorúaknak már van, legyen nekem is, olyan menő dolog. Karácsonyra megkaptam, társaimnak megmutattam, hogy nekem is van, de másra nem igazán volt használva. A szüleim ritkán felhívogattak ugyan, de erre sem volt nagyon szükség, mivel mindig időben hazaértem az iskolából. Eltelt több mint tíz év, és megdöbbentő, ennyi idő alatt milyen módon fejlődött a technika. Érintőképernyős okostelefonokon fényképezőgép, internet, zenelejátszó, és még sorolhatnám, mennyi minden van, amikre ezeket a telefonokat használni lehet. Rengeteg ismerősöm van, akik elmondásuk szerint nem tudnak a telefonjuk nélkül élni. Számukra olyan ez, mint a cigaretta… Izzad a tenyerük, idegesek lesznek, ha a mobiljuk lemerül. Őszintén örülök, hogy azokban a 90-es években, amikor én is megkaptam első egyszerű kis telefonomat, sokszor akár hetekig is az asztalomon hevert, úgy, hogy egy pillantást sem vetettem rá. A régi, kaputelefonos módszerrel hívtuk le barátnőimmel egymást közös biciklizésre, fagyizásra. Megéltem a gyerekkor szépségeit, tablet, internet, és közösségi oldalak nélkül is…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában