Balassagyarmat

2018.03.05. 13:39

Együttműködésben a balassagyarmati kórház és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem hallgatóinak segítségével lehetnek jártasabbak egészségügyi kérdésekben a város középiskolásai – a program a dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet és a fővárosi felsőoktatási intézmény együttműködésének jóvoltából valósul meg.

H.H.

A részletekről az érintettek csütörtökön sajtótájékoztató keretében számoltak be. Dr. Szabó Géza, a ­gyarmati kórház igazgató-főorvosa hangsúlyozta, a nyugat-nógrádi térség egészségügyi központja mindig vevő volt az innovatív elképzelésekre, az új fejlődési irányokra, ennek lesz szerves része az orvostanhallgatók megjelenése is a középiskolások körében.

Dr. Ladányi Márta, az egészségügyi ágazat koordinációjáért felelős helyettes államtitkár kiemelte, az egészséges életmód szemléleti kialakításán túl fontos, hogy a tizenéves nemzedék számára ezt a szakterületet mind vonzóbbá tegyék, amiben rengeteg hasznos tanáccsal szolgálhatnak a diákoknál alig idősebb orvosjelöltek.

Balassi főpróba

A dékán és az orvostanhallgatók elmentek a Balassi Bálint Gimnázium egészségnapjára is, ami egy országos középiskolai vetélkedő részfeladata volt. Az újraélesztési gyakorlattól kezdve a vércukor- és vérnyomásmérésen keresztül az egészséges növények, gyümölcsök, sütemények bemutatásán át a sport-sorversenyekig több helyszínen egész délelőtt zajlott a programsorozat, így a vendégek személyes iskolai élményekkel távozhattak a városból.

Prof. dr. Hunyady László, a SOTE Általános Orvostudományi Karának dékánja hozzátette, a most induló hároméves programsorozat három pillérre épül: cél egyrészt a 9. és 10. osztályos tanulók egészségnevelése az önkéntes egyetemisták bevonásával, a különböző betegségek megelőzésére összpontosítva, másrészt a témakörökhöz kötődő internetes ismeretterjesztő anyagokkal gazdagítják a fiatalok tárházát, harmadsorban pedig igyekeznek felkelteni az érdeklődést az egészségügyi pályák iránt. A hallgatók havonta egy alkalommal látogatnak el az érintett középiskolákba.

 

Fotók: Hüvösi Csaba

 

Vércukormérés a Balassi gimnázium egészségnapján Borítókép: Hüvösi Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában