Nógrád megye

2018.03.17. 14:02

Csitul a járvány, de tart a tilalom

Visszavonulóban az influenza, de ­továbbra is látogatási tilalom van érvényben­ a nógrádi kórházakban.

G. K.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján 2018 tizedik hetében – március 5. és 11. között – 511 beteg kereste fel a rendelőket influenzaszerű tünetekkel. Egy héttel ezelőtt ez a szám még 764 volt, tehát azóta harmadával csökkent.

A korcsoportos megoszlásban nem figyelhető meg változás. Továbbra is leginkább a 15–24 éves korosztályt ­veri le lábáról a betegség – ­közölte tegnap Bertókné Tamás Renáta.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal járványügyi osztályvezetője hozzátette, a múlt héten az Országos Közegészségügyi Intézet légúti vírus osztályára beküldött vizsgálati anyagokból – ahogyan az eddigi összes mintából is – az influenza B vírus kóroki szerepét mutatták ki.

Bertókné Tamás Renáta kifejtette, az influenzaszerű tünetekkel járó megbetegedések közösségi halmozódásáról nem érkezett bejelentés.

A megye mindkét aktív fekvőbeteg-ellátó gyógyintézetében – Salgótarjánban és Balassagyarmaton – teljes körű, a Pásztói Margit Kórházban pedig a krónikus osztályt érintő látogatási tilalom van továbbra is érvényben. Erről a gyógyintézmények vezetői saját hatáskörben döntenek, az aktuális helyzet alapján.

A járványügyi osztályvezető hangsúlyozta, a látogatási tilalmat kizárólag a betegbiztonság érdekében tartják fenn, még akkor is, ha a korlátozás némi kényelmetlenséggel jár.

Illusztrációs fotó: safelaser.info

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában