Balassagyarmat/Budapest

2018.03.26. 07:16

Bombariadó: megvan a telefonáló

A rendőrök őrizetbe vették azt a nőt, aki a gyanú szerint arról tett bejelentést, hogy a Balassagyarmati Törvényszék épületében bomba fog robbanni.

A Balassagyarmati Törvényszék telefonszámára egy ismeretlen nő tett bejelentést március 21-én azzal, hogy a törvényszék épületében 20 percen belül bomba fog robbanni. A helyszínre érkező járőrök a közintézmény környékét lezárták, valamint gondoskodtak a törvényszék és a szomszédos főügyészség épületének kiürítéséről is. Az épületet a bombakutató rendőrök hamarosan átvizsgálták, azonban robbanószerkezetet nem találtak. Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg az ismeretlen telefonáló felkutatását.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bevetési Alosztály munkatársai március 24-én az esti órákban a feltételezett telefonálót sikeresen azonosították és budapesti tartózkodási helyén elfogták.

 

Fotó: police.hu

 

A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított H. Ildikó 41 éves budapesti lakost közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nő a nyomozóknak beismerő vallomást tett, elmondta, hogy előre megtervezetten, elváltoztatott hangon ő hívta fel a Balassagyarmati Törvényszék telefonszámát azzal, hogy az épületben bomba fog robbanni. A hatóság tagjai az ügy iratait bíróság elé állítás javaslatával küldik meg az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában