Kazár

2018.03.05. 12:27

A 2500 beérkezett pályaműből 160 rajzot díjaztak, közülük az egyik Szász Viola munkája

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly hirdette­ meg Álomút címmel ötödik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint 2500 pályamű érkezett.

P. K.

A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt a szakemberek számára, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett, nagyon sokféle stílusban és technikával alkottak a gyerekek.

A zsűri végül összesen 164 rajzot díjazott, a kategóriagyőztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába.

A több mint 160 nyertes pályázó között Szász Viola, a kazári Aba Sámuel ­Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ötödik osztályos növendéke is oklevelet és utalványt nyert munkájáért.

 

Szász Viola nyertes rajza. Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

A győzteseknek járó ajándékokat az iskolákon keresztül, postai úton juttatja el a pályázat kiírója.

A bírák az értékelésnél törekedtek arra, hogy olyan alkotásokat részesítsenek elismerésben, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak.

A zsűri emellett a rajzolási technikát, az egyediséget és az önálló véleményalkotást is előtérbe helyezte.

Címkék#Kazár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában