Nógrád megye

2018.02.01. 20:09

Már most érdemes lefoglalni a szállást

Alig telt el az ünnepi forgatag, máris sokan március 15-re, de legfőképp húsvétra készülnek. Akadnak ugyanis, akik már a téli időszakban lefoglalják a tavaszi szállást.

Nagy Orsolya

A tavaszi időszakban több hosszú hétvégének is örülhetnek a pihenésre vágyók. Sokan már előrelátók, és a téli időszakban lefoglalják a szállásokat. A Mátra közkedvelt célpont a turisták számára, főleg ünnepek alkalmával.

– Március 15-re már több foglalás is van. Az emberek általában két hónappal a hosszú hétvégék előtt érdeklődnek – mondta Hipszki János, a mátrakeresztesi Templomvölgy Resort tulajdonosa. Hozzátette: családok és párok egyaránt érkeznek hozzájuk.

– Mivel a húsvét egybeesik a tavaszi szünettel, így akkor családokkal telik meg a szálláshely, máskor inkább párok látogatnak el hozzánk. Külföldi és magyar vendégek egyaránt szívesen jönnek Mátrakeresztesre – fejtette ki Hipszki János. A tulajdonos kitért arra is, hogy a húsvéti időszak mindig telt házas.

Salgótarján környékén is több a foglalás az ünnepi időszakokban.

– Jellemzően magyar családok és párok foglalnak nálunk szállást. Húsvétkor a geoparkkal karöltve, különböző programokkal, kirándulásokkal és csomagkínálatokkal várjuk a szórakozni vágyó turistákat – mondta Ottmár Vivien, az eresztvényi Salgó Hotel

recepciósa.

Pihenőnapok sora következik

Összesen kilenc hosszú hétvége lesz az idén, viszont sok napot le kell majd dolgozni. Az év eleje rögtön munkaszüneti nappal indult. A következő ünnepnap március 15. lesz, amikor négynapos pihenés vár mindenkire. Nagypénteken, azaz március 30-án és április 2-án, húsvétkor szintén négy nap szünet következik. Május 1-je keddi napra esik, így ekkor sem kell dolgozni. Pünkösdhétfőnek hála, ismét élvezhetjük a hosszú hétvégét, majd augusztus 20-at is, amely idén hétfőn lesz. Október 23-at kedden ünnepeljük, így négy nap pihenés jár a dolgozóknak. November 1-je, azaz mindenszentek napja csütörtöki nap, amelynek köszönhetően újra többnapos pihenés várható. A karácsonyi időszakban pedig ötnapos feltöltődés vár mindenkire.

Hollókő szintén vonzó a turisták körében, hiszen nemcsak a világörökség része, de a húsvétnak is nagy hagyománya van a településen.

– Már most rengeteg foglalás érkezett az ünnepre. Ilyenkor mindig telt ház van. Idén több csoport érdeklődött a húsvéti fesztivál iránt. Német, olasz és időnként japán csoportok érkeznek, akiket finomságokkal és különféle helyi hagyományőrző programokkal várunk. Ők azonban nem alszanak itt – árulta el Ispánné Péter Éva, az Ispán vendégház tulajdonosa. Hozzátette: mostanra kiegyenlítődött a hazai vendégek és a más országokból érkezők aránya.

A világörökségi településre készül párjával Balogh Gréta is. A húsvét az egyik kedvenc ünnepe, így már nagyon várja. Mivel a falu viszonylag közel esik lakóhelyéhez, nem kellett szállást foglalnia.

Tóth Balázs viszont már gondoskodott a húsvéti szállásról. Még november-december környékén elkezdett nézelődni az ajánlatok között. A Mátrába látogat el párjával négy napra.

Fotó: N.D.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában