Nógrád megye

2018.02.27. 11:59

Keddtől vasárnapig felfüggeszti a kikapcsolásokat az Elmű-Émász

Kikapcsolási moratóriumot hirdet keddtől vasárnapig az Elmű-Émász az extrém hideg idő miatt az Émász szolgáltatási területén, Borsod, Heves és Nógrád megyében - közölte a szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

N.O.

Közleményükben, amelyet Boross Norbert kommunikációs igazgató jegyez, emlékeztettek: az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére.

Azt írták: a rendkívül hideg időjárásra tekintettel – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – az Elmű-Émász önként vállalt kikapcsolási moratóriumot jelent be, kedd és vasárnap között elhalasztja a régóta fennálló számlatartozások miatti kikapcsolásokat.

Tudatták: az önként vállalt kikapcsolás-felfüggesztés az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes, és az szolgáltatási területére vonatkozik, tehát Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére.

A moratórium azt jelenti: az Elmű-Émász nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást, azért, hogy az extrém hideg időjárási viszonyok között minden ügyfelének biztosított legyen az energiaellátás.

A kikapcsolási eljárás felfüggesztése minden olyan lakossági ügyfélre érvényes, akinek az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-vel van szerződésese. Az önkéntes vállalás más energiakereskedőkkel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik – tették hozzá.

Az E.ON Hungária Zrt. pénteken jelentette be, hogy az extrém hideg miatt hétfőtől vasárnapig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat.

Forrás: MTI

Kiemelt fotónk illusztráció, Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában