Jobbágyi

2018.02.18. 10:26

Bölcsődét létesítenek

Csaknem száznegyvenhétmillió forintos támogatásból létesítenek bölcsődét a településen egy, az önkormányzat tulajdonában álló, jelenleg kihasználatlan épületben.

N. O.

Az ingatlan korábban bölcsődeként üzemelt, amely 1996-ban zárta be kapuit – mondta el a Nógrád Megyei Hírlap kérdésére Schoblocher István, a község polgármestere. Hozzátette: a felújítás már kívül-belül indokolt, a munkálatokat pedig várhatóan két hét múlva kezdik meg. A bölcsőde huszonnégy gyermek befogadására és nevelésére lesz majd alkalmas.

A beruházás során kicserélik a nyílászárókat és a tetőszerkezetet, kialakítanak egy új közlekedőt, elvégzik a hőszigetelési munkálatokat, előbbiek mellett a fűtési rendszer is megújul.

Amellett, hogy új köntöst kap az intézmény, a kerti melléképületet is felújítják, ahol a tüzelőanyagot tárolják majd. Ezen felül új kerítést és ivókutat építenek, megszépül az udvar, valamint fejlesztik a szabadidős programoknak helyet adó tereket is az ingatlanon.

A beruházásnak köszönhetően eszközöket is vásárolnak, így például konyhai berendezéseket, udvari játékokat és bútorokat. A pályázat ból megvalósuló beruházás idén novemberben ér véget.

A szabályozás szerint minden települések gondos­kodnia kell bölcsődei szolgáltatásról, ha legalább öt, három éven aluli gyermek családja igényt tart rá, vagy a kétéves kor alatti lakosok száma meghaladja a negyvenet. A kötelezettségnek 2018 decemberéig kell eleget tenniük az ön­kormányzatoknak.

Kiemelt fotónk illusztráció, Shutterstock

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában