Egyházasdengeleg

2018.01.30. 11:29

Helyi művelődés: megújul a háza

Több mint huszonhárommillió forintos támogatást nyert el a közelmúltban a település önkormányzata. A kapott összegből a helyi művelődési házat újítják fel köszönhetően a vidékfejlesztési programnak.

N. O.

Az intézmény az az elmúlt évek során ugyanis elavulttá vált, nem felel meg a kor elvárásainak.

– A fejlesztés során a szakemberek kicserélik majd a régi nyílászárókat és elvégzik a hőszigetelési munkálatokat is. A tervek szerint pedig a régi, mostanra korszerűtlenné vált fűtési rendszer helyett egy újat szerelnek fel – mondta lapunknak Berkes Balázs polgármester.

A pályázatnak köszönhetően a jövőben egy szebb és modernebb intézmény várja majd a lakosokat és ad otthont számos programnak. Ráadásul a projekt után az épület környezetvédelmi szempontból is megfelel az elvárásoknak. – A beruházással az a célunk többek között, hogy az épület fenntartása gazdaságos legyen, tehát csökkenjen a működési költsége – mondta a polgármester, aki elárulta azt is, hogy jelenleg több fejlesztés is zajlik a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában