Nógrád megye

2018.01.25. 09:39

A balesetek okai: a kanyarodás és az előzés szabályainak megsértése

Az elmúlt 24 órában három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy külföldi férfi közlekedett január 24-énszemélygépkocsival lakott területen kívül, a 2-es számú főút irányából Nógrád község irányába, amikor egy egyenes útszakaszon a vele szemből eddig ismeretlen járművezető az előtte haladó jármű előzésébe kezdett. A férfi, hogy az ütközést elkerülje, járművével a jobb oldali útpadkára húzódott, ahol a havas úton az árokba csúszott és egy beton hídnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

 

Fotók: police.hu

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Az elmúlt napon további két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

 

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén több olyan közúti közlekedési baleset is történt, amelynek oka a kanyarodás és az előzés szabályainak megsértése volt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában