Mátraszőlős

2017.11.14. 10:05

Újult-szépült az óvoda

Mátraszőlős, a mintegy ezerhatszáz főt számláló, különleges természeti értékekkel körülölelt aprócska település Napköziotthonos Óvodája nemrégiben új asztalokkal, székekkel, ágyneműkkel, szőnyegekkel, valamint hatvan új fekvőággyal gazdagodott.

A Mátraszőlős Tiszta Környezetéért Alapítvány céljául tűzte ki, hogy a helyi óvoda atmoszféráját idén látványos fejlesztésekkel varázsolja szebbé. A részletekről dr. Turza Csaba, a község önkormányzatának jegyzője tájékoztatta lapunkat. A jegyző azzal indította gondolatait, hogy – sajnos – a község egy kevés pénzügyi erőforrással rendelkező, hátrányos helyzetű zsáktelepülésnek számít szűkebb hazánkon belül. – Tanúbizonyságot nyert azonban, hogy a faluban az összefogás ereje páratlan!

Még a nyáron tettünk közzé egy felhívást az egyik legnagyobb közösségi oldalon, hogy újítani-szépíteni szeretnénk a helyi óvodát annak érdekében, hogy a gyermekek a jövőben minél komfortosabban érezzék magukat az intézmény falai között. A posztban jeleztük: elsősorban új fekvőágyakat szeretnénk vásárolni a kicsiknek, mert a meglévőek már több mint ötven évesek, így ideje lenne lecserélni őket… – ismertette az előzményeket a jegyző.

Beküldött fotók

Hozzátette: reményeik valóra váltak, ugyanis a Mátraszőlős Tiszta Környezetéért Alapítványnak – Tóth Gyula polgármester koordinálásával – hozzávetőleg egymillió forintos támogatást sikerült összegyűjtenie. E nemes kezdeményezéshez – a helyi és a nemzetiségi önkormányzat, valamint a szülői munkaközösség mellett – számos egyéni, önzetlen támogató is csatlakozott, s az internet adta lehetőségeknek köszönhetően több mint háromezer ember osztotta meg a közleményt.

A befolyt adományoknak hála pedig nemrégiben az óvodába hatvan új fekvőágy érkezett, valamint a múlt héten ágyneműkkel gyarapodott az intézmény kelléktára. Ezeken túlmenően a csoportszobákban is immár az újonnan megvásárolt szőnyegeken játszhatnak vidáman a lurkók. – A „Tekerd fel” fantázianevű ágynemű rendkívül praktikus. A takaró ugyanis a derékaljhoz van rögzítve, amelynek hála, szinte kizárt, hogy óvodásaink kitakarózzanak és megfázzanak. Továbbá, az ágyneműket hímzett, egyedi intézményi szimbólummal is felmintáztuk. A szőnyegek kiválasztásánál pedig figyelembe vettük, hogy antiallergének legyenek, amelyek allergiások és asztmások számára nyújthatnak megoldást – húzta alá dr. Turza Csaba.

Az óvoda azonban mindezek mellett az idén fűtéskorszerűsítésen, parkettázáson, mosdó felújításon, beltéri festéseken is átesett, valamint az udvaron található fából készült játékok is új színben pompáznak már. A tavasszal pedig új asztalokkal és székekkel is bővült a nevelési intézmény belsőtere. – Hála a széleskörű összefogásnak a gyermekek a beköszöntött óvodai szezont már egy megújult környezetben tölthetik. Nincs is szebb, mint azt látni: a gyermekek boldogok… – zárta szavait a jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában