Nógrád megye

2017.11.30. 15:32

Tizenkét fakidőlés és kilenc közúti baleset

A Nógrád megyét elért intenzív havazás miatt számos alkalommal riasztották a megye hivatásos tűzoltóit műszaki mentésekhez.

Ahogy arról már a nool.hu is beszámolt, a hajnali óráktól felerősödő havazás fennakadásokat okozott a 2-es és a 22-es főút forgalmában, a 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán ezért reggel háromnegyed héttől korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek közlekedését. A forgalom délelőtt fél tizenegykor indult meg újra. A korlátozás időtartama alatt személygépjárművek forgalma rendőri irányítás mellett folyamatos volt.

A vonatközlekedésben is késések voltak, hiszen több helyszínen a vasúti sínekre dőlt fák akadályozták a forgalmat. A lehasadt fák miatt a megye több településén ideiglenes áramkimaradás volt tapasztalható.

A katasztrófavédelem Nógrád megyei tűzoltóegységei eddig tizenkét fakidőlésnél és kilenc közúti balesetnél avatkoztak be. Ezek többsége a megye déli és nyugati részében történt.

A 22-es főúton Őrhalom közelében két személyautó ütközött össze, szintén a 22-esen Balassagyarmat és Ipolyszög között ugyancsak két autó csúszott egymásba, ebben a balesetben ketten megsérültek.

 

Fotók: Torjay Attila

 

A Szécsény és Varsány közötti útszakaszon egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csúszott az árokba – a járatot egy földmunkagép segítségével sikerült kihúzni az árokból, az utasok nem sérültek meg.

A 22-es főúton a Rétsági körforgalom közelében több kamion is árokba csúszott, ennél a káresetnél az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók végezték a kárfelszámolást.

Árokba csúszott egy-egy személyautó a Becske és Magyarnándor közötti útszakaszon, Mohora külterületén, valamint Ipolyszögön és a 2-es főútról Diósjenő irányába vezető útszakaszokon is.

Szintén árokba csúszott egy kamion a Herencsény és Cserhátszentiván közötti úton.

 

 

A vasúti közlekedést pedig nehezítette egy nagy méretű fa, amely a Drégelypalánk és Diósjenő közötti vasúti vonalra hasadt.

A Ráróspuszta és Nógrádszakál közötti sínpárra pedig kilenc nagyobb méretű fa dőlt rá, itt szintén várakozni kellett a vonatnak, hogy tovább tudjon haladni.

Forrás: NMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában