Helyi közélet

2017.09.14. 04:50

Népszavazás emlékére

fenyvesi

Immár tizenharmadik alkalommal rendeztek falunapot a közelmúltban Somoskőújfaluban. Ezt az eseményt minden esztendőben a szeptember 4-i időpont legközelebb eső hétvégéjéhez igazítják, hiszen 2004-ben ezen a napon volt az a népszavazás, amelyen a település Salgótarjántól való leválásáról döntöttek. A község lakói azóta ezt tekintik  közös ünnepnek, amelyen színes programokkal emlékeztek vissza ezen történelmi momentumra.

Somoskőújfalu. Dr. Tóth László polgármester elmondta: a rendezvény célja az volt, hogy a falu népességét megmozgatva mindenki számára ingyenes lehetőséget biztosítsanak a szórakozásra, a találkozásra, a baráti beszélgetésekre, illetve a közös főzésre. Az együvé tartozás, az eggyé kovácsolódás egy újabb alkalmává, lehetőségévé vált ez a faluünnep, illetve egy újabb lépést is megtettek azon az úton, amelyen a község lakossága még inkább egy együtt gondolkodó, a jó célokért együtt cselekvő igazi közösséggé válhat.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Az eggyé kovácsolódás lehetőségévé vált a faluünnep[/caption]

Ezt követően a falu első embere arról is beszámolt, hogy 2013. májusában kötöttek testvér-települési megállapodást Füleksávoly Község Önkormányzatával, akikkel azóta is „élő” kapcsolatot tartanak fenn. Egymás rendezvényein nemcsak nézőként, hanem fellépő csoportokkal is megjelennek, amelyeken a két település képviselő-testületeinek tagjai személyesen is jelen vannak. Az idei falunapon a füleksávolyi alapiskola tanulói, illetve a szintén felvidéki Agócs Sándor tárogató művész adott műsort. A rendezvényre a nap folyamán mintegy ötszáz vendég látogatott el, akik fergetegesen érezték magukat, egészen éjfélig mulatoztak.

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában