Helyi közélet

2017.09.14. 11:18

Kultúrában gazdag hétvége

SzP

Országszerte szeptember harmadik hétvégéjén tartják a Kulturális Örökség Napjait. Megyénk számos települése is csatlakozott ehhez az eseményhez. Ennek köszönhetően múzeumok, középületek, műemlékek, valamint templomok várják látogatóikat. Ilyenkor olyan létesítmények is megnyitják kapuikat vendégeiknek, amelyek szinte egész évben rejtve vannak a nyilvánosság elől.

Nógrád megye. Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. turisztikai igazgatója a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta: ezen alaklomra kifejezetten nem készültek külön programokkal, azonban ennek ellenére mégis tartanak egy „GasztroVár” elnevezésű rendezvényt. Ott a látogatók nem mindennapi ínyencségeket kóstolhatnak majd meg, így mégis egyfajta kulturális, kulináris kalandban lesz részük.

Az épített kulturális örökség egyik kiemelkedően látványos eleme megyénkben a balassagyarmati székhellyel rendelkező Palóc Múzeum épülete. Az intézmény két éve ünnepelte alapításának centenáriumát. Az akkori emlékülés anyaga a napokban jelenik majd meg a „Balassagyarmati Múzeumpalota 100 éve” címmel. Ezen témáról dr. Lengyel Ágnes létesítmény igazgató nyilatkozott lapunknak.

A témáról bővebben a pénteki Nógrád Megyei Hírlapban olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában