Helyi közélet

2017.09.11. 05:06

Egész napos családi program Mini Itáliában

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="550"] A Mini Itália bejárata a parkoló felől[/caption]

A magyar utazók számára is közkedvelt úticél Olaszországban az Adriai-tenger partján fekvő Rimini. Amikor a nyaraló már eleget úszott a tengerben és az óvárost is bejárta, érdemes a város Viserba részében található Italia in miniatura („Mini Itália”) parkot is felkeresni.  A park egyedülálló, egész napos programot kínál a családoknak.

Rimini (Viserba). A Rimini mellett található szabadidőparkban az elsődleges látványosság, hogy Olaszország és – egy kisebb területen – Európa híres épületeit csodálhatjuk meg kicsiben.

Mielőtt elkezdjük a park bebarangolását, érdemes felülni az összes látványosságot bemutató kisvonatra. Erről a hozzávetőleg tíz méter magasan közlekedő szerelvényről pontosan megtervezhetjük, hogyan látogatjuk végig az attrakciókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="4128"] A Mini Itália park látképe a kb. 10 méter magasan haladó kisvasútról[/caption]

A látványos parkban több mint 270 épület kicsinyített mása tekinthető meg. Az élethű épületek között járnak a vonatok, a buszok, le- és felszállnak a repülők. Egy-egy látványosságot maguk a látogatók indíthatnak el a járda mellett található kezelőpaneleken.

[caption id="" align="aligncenter" width="4128"] A Szent Péter tér és a Szent Péter Bazilika[/caption]

A mini épületek mellett vidámparki játékok, élmények is várják a látogatókat. Mint a filmgyári díszletek, úgy épült fel egy kis Velence, ahol végig csónakázhatunk az épületek között, autentikus zenét hallgatva. De felülhetünk egy kisvasútra is, amely Pinokkió birodalmába visz el minket. Van itt még a gyerekeknek Kresz-pálya, ringlispír, játszóház, körhinta pónikon, fizikai kísérletek mechanikáról, az optikáról, az elektromosságról. Az egész család felülhet a „vizes hullámvasútra”, ahol az utazóeszközünk egy „farönk”, amit egy nagy csúszdaszerű építményben sodor a víz.

[caption id="" align="aligncenter" width="4128"] A park Mini Európa része[/caption]

[box type="custom" color="#545454" bg="#ddc399" border="#dd8500">

Rimini

Rimini 143 ezres lakosságú kikötőváros és népszerű nyaralóhely. A rómaiak a Kr. e. 3. században, Arimunium néven kolóniát alapítottak itt, de azelőtt már évszázadokkal is lakták a területet a görögök, gallok, és etruszkok. A városban született a híres filmrendező, Federico Fellini is, akinek a történelmi városközpontban múzeuma is található. A tengerpart, a sok szórakozási lehetőség, a történelmi épületek, a vidámparkok, az aquaparkok és San Marino közelsége teszi különlegessé. Nagyon kevés európai nyaralóhely van, amely ilyen sokat nyújt egyszerre.

Rimini az öreg kontinens egyik leghíresebb és legnagyobb tengerparti üdülőhelye, „Európa Miamija” néven is emlegetik. A több mint ezer szálloda végeláthatatlanul húzódik a tengerpart mellett. A város tengerpartja a tizenöt kilométer hosszú, homokos, kék zászlós, lassan mélyülő, kisgyerekes családok számára is ideális, persze elég zsúfolt. Fizetős és ingyenes strandok is vannak, utóbbiak közül a legnagyobb a kikötő közelében található. Több kutyás fürdőhely is van. Az olaszok is ide járnak nyaralni. Az éttermek nagyon jók.

[/box>

Nagy kedvence a lurkóknak a Cannonacqua, ahol egy igazi vár áll a rendelkezésükre lőrésekkel, hidakkal és tornyokkal, ami a középkori csatát idézi a Montefeltro és a Malatesta családok közt. Ez a Sismondo-kastély háromszoros kicsinyítése egy sor vízágyúval, amivel lőni lehet a másikat. Fürdőruha viselése kötelező!

[caption id="" align="aligncenter" width="4128"] A Szent Márk tér Velencében[/caption]

A fenti kalandok (a belépő megvásárlása után) mind ingyenesen kipróbálhatók, akár többször is, ha kiálljuk a sorunkat. Van egy-két fizetős része is a parknak, mint a 4D-s vetítés, vagy a mini kalandpark.

[caption id="" align="aligncenter" width="4128"] A miniatürizált épületek között közlekedő kisvonatok egy része[/caption]

Egy szó, mint száz, érdemes ellátogatni Mini Itáliába, mert itt a család akár öt-hat órát is eltölthet aktívan kikapcsolódva.

Szöveg és fotó: Fenyvesi Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában