Helyi közélet

2017.08.28. 16:53

Műfüves pálya az iskolaudvaron

SzP

[caption id="" align="alignright" width="1024"] A gyerekek rögvest birtokba vették a létesítményt[/caption]

Érsekvadkert. Ünnepélyes keretek között avatták fel Érsekvadkerten, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán az intézmény teljes mértékben megújított műfüves labdarúgó pályáját.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Fábián Attila igazgató mondta el a beruházás részleteit[/caption]

Az augusztus 25-i rendezvényen a házigazdák nevében Fábián Attila iskolaigazgató elmondta, két ütemben korszerűsítették az intézmény udvarát. A bitumenes kézilabda pályát felújították, illetve elkészült a legmodernebb technológiával ellátott borítás a gyerekek és felnőttek által minden nap használt műfüvesen. Hozzátette, hosszú esztendők óta nem fordult elő, hogy az iskolában ilyen gondozott környezetben köszönthessék az új tanévet, illetve felhívta a figyelmet, hogy az őszi korábbi sötétedés sem jelenthet gondot az önfeledt sportolásnál, hiszen villanyvilágítással is ellátták a létesítményt.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Balla Mihály és dr. Kovácsné Nagy Mária átvágja a szalagot[/caption]

Balla Mihály országgyűlési képviselő – aki egyébként érsekvadkerti lakos – kifejtette, míg évtizedekkel korábban az ő korosztályának jóval szegényesebb körülményeket biztosítottak a sportolás terén, addig a mai nemzedékek pallérozását már valóban a legigényesebb feltételekkel végezhetik. A településen elindult, és a labdarúgás mellett a kézilabdát is kiemelten érintő utánpótlás-fejlesztési program érdekeit kiválóan szolgálhatják ezek a létesítmények, és az egészséges életmódra nevelésen túl jelentős közösségteremtő erővel is bírnak a sportpályák.

Az átadóünnepség végén Balla Mihály, dr. Kovácsné Nagy Mária, Érsekvadkert polgármestere és Nagyné Barna Orsolya balassagyarmati tankerületi igazgató közösen vágta át a nemzetiszínű szalagot, az ifjúság pedig azonnal birtokba vette a műfüvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában