Helyi közélet

2017.08.04. 04:48

Civil segítséggel a kutyákért

fenyvesi

Augusztus 5-én, szombaton két testvérpáros – Majláth Viktória és Fehér Rita, illetve Fehér Zsuzsanna és Blaskó Gabriella – „Civilek a kutyákért” címmel bonyolítja le jótékonysági rendezvényét a salgótarjáni Gagarin Általános Iskola udvarán. A rendezvényen változatos programokkal várják az érdeklődőket, hogy kicsik és nagyok is megtalálják a számukra megfelelő elfoglaltságot.

Salgótarján. A szervezők a rendezvénnyel kapcsolatban hangsúlyozták: közismert, hogy számtalan megunt házi kedvencet, valamint a nem kívánt szaporulatból született kiskutyát gondoznak olyan magánszemélyek, akik önzetlenül, mindennemű segítség ellenére befogadták, befogadják az elhagyott állatokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] A szervezők reményei szerint ez a rendezvény is igazolja, hogy ember és eb két jó barát - Képünk illusztráció![/caption]

– Úgy gondoltuk, hogy civil összefogással óriási eredményt érhetnénk el a hasonló, jó szívvel megáldott emberek, valamint a házi kedvencek támogatásának területén – mondták az esemény megálmodói.

A program 10 órától Turcsány László önkormányzati képviselő köszöntőjével indul, aki egyébként – számos támogató mellett – alapos és fontos háttérmunkát is végzett annak érdekében, hogy a jótékonysági esemény minél sikeresebb legyen. Az üdvözlő gondolatok elhangzása után a programon Majláth Eszter kápráztatja el zongorajátékával a közönséget.

Ezután, 10.30 órától a Simon Kutyaiskola bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők, majd a kisterenyei Zumba Csapat mozgatja meg a színpad előtt gyülekező vendégsereg izmait. 12 órától Kojko gondoskodik a zenei aláfestésről, illetve 13 órától pihenésképpen bemutatkozik a Bátonyi Dalkör, akiket a Horváth ikrek előadása követ.

A délután folyamán a Haraszti testvérek hangja is átjárja majd az iskola udvarát. Az ikrek produkcióját egy meglepetés vendég követi a pódiumon, ám az ő kilétét a szervezők továbbra sem fedték fel.  A továbbiakban a műsorpalettát a Shai-Nefer Hastánccsoport táncosai fűszerezik meg, s végül – de nem utolsó sorban – a DFT-Grover XF.M. fiataljainak műsorán ámulhatnak a látogatók. 17 órától Zolnai Sándor mulatós hangvételű koncertjével mozgatja meg az érdeklődők porcikáit, s az előadás alatti szünetben egy tombolasorsoláson is részt vehetnek a látogatók.

– A jótékonysági alapon megvalósuló rendezvényre kutyáknak szánt élelemmel, illetve kiegészítőkkel bárki ingyenesen beléphet, amelyet – mennyiségtől függően – tombolajegyekkel is megajándékozunk. Belépéskor pedig a gyerekek – korlátozott számban –zsákbamacskát is kapnak! – hangsúlyozták a szervezők.

P. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában