Helyi közélet

2017.08.08. 05:50

Civil összefogás az ebekért

fenyvesi

Két testvérpáros – Majláth Viktória és Blaskó Gabriella, valamint Fehér Rita és Fehér Zsuzsanna – „Civilek a kutyákért” címmel rendezett jótékonysági eseményt a múlt hétvégén a salgótarjáni Gagarin Általános Iskola udvarán. Az egész napos programot többek között változatos színpadi produkciók, ingyenes könyvbörze, író-olvasó találkozó, egészségügyi sátor és kézműves bemutatók színesítették meg.

Salgótarján. A „Civilek a kutyákért” címmel felruházott rendezvényt – a civil támogatóként jelenlévő – Turcsány László önkormányzati képviselő köszöntő gondolatai nyitották meg, amelyet Majláth Eszter koronázott meg szépen csengő zongorajátékával.

[caption id="" align="aligncenter" width="2343"] A segítőkész emberek, valamint a házi kedvencek támogatása volt az összefogás céljaFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Ezt követően a szervezők a helyszínen lapunknak elmondták, hogy rengeteg megunt négylábút, valamint nem kívánt szaporulatból született kiskutyát ápolnak olyan magánszemélyek, akik önzetlenül, szeretetből fogadták be az elhagyott állatokat. Ezeket a segítőkész embereket, valamint a házi kedvenceket szerették volna civil összefogással támogatni.

– A jótékonysági alapon megvalósuló rendezvényre kutyáknak szánt élelemmel, illetve kiegészítőkkel bárki ingyenesen beléphetett, amelyet tombolajegyekkel is megjutalmaztunk. Belépéskor pedig a gyerekeknek zsákbamacskát is osztottunk – emelték ki a szervezők.

[caption id="" align="aligncenter" width="2011"] A jótékonysági alapon megvalósuló rendezvényre kutyáknak szánt élelemmel, illetve kiegészítőkkel bárki ingyenesen beléphetettFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A délelőtt folyamán a Simon Kutyaiskola tehetséges ebeinek bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők az iskolaudvaron, majd a kisterenyei Zumba Csapat produkciója hozta mozgásba a színpad előtt gyülekezők porcikáit. Ezután – mondhatni jó ebédhez szólt a nóta –, amikor is Kojko mulatós hangvételű műsorára rophatták a táncos lábúak. A zenés produkciót követően a pódiumot a Bátonyi Dalkör tagjai, a Horváth ikrek és a Haraszti testvérek is uralták.

A továbbiakban Barta Krisztián és Barta Balázs látványtáncos előadása fűszerezte meg a délutáni programpalettát, majd a Shai-Nefer Hastánccsoport tagjai és a DFT-Grover XF. M. fiataljai is szórakoztatták zenés-táncos műsoraikkal a látogatókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="2755"] Számos kiegészítő program – például ingyenes könyvbörze – várta az érdeklődőketFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A napot Zolnai Sándor mulatós hangvételű koncertje zárta, amelynek szünete alatt egy tombolasorsoláson is részt vehettek a megjelentek.

Mindezek mellett a helyszínen az egészségükre gondolók a Vöröskereszt sátrában ellenőriztethették vérnyomásukat és vércukorszintjüket, valamint  ingyenes könyvbörze, baba-barát pihegő és egy író-olvasó találkozó – Kovács Évával – is várta a közönséget.

A szervezők a gyermekekről sem feledkeztek el, ők origamizhattak, rajzolhattak és a kézműves bemutatókon is kedvükre szórakozhattak.

P.K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában