Helyi közélet

2017.07.17. 05:33

Több ezer látogató az ez évi falunapon

fenyvesi

Palotás. A községben szombaton délután fél kettőkor Kékesi Csilla és Sebák Gábor műsorvezetőktől a falunapi eseményre kiérkezők megtudhatták, milyen sűrű és szerteágazó, változatos programok várják őket. A hivatalos megnyitót Szabó Mihály polgármester tartotta, majd Marti József plébániai kormányzó szólt a vendégekhez, közöttük a környező települések önkormányzati vezetőihez. Ott volt Barna István Csécse ,Borbély Gábor Buják, Csizmár Gyula Erdőtarcsa, Nagy Attiláné Kisbágyon, Kovács Ottó Szarvasgede, Kómár Jánosné Szirák, Schoblocher István Jobbágyi, Pintér Ervin Szurdokpüspöki polgármestere, valamint Molnár Sándorné, Héhalom alpolgármestere.

[caption id="" align="aligncenter" width="2532"] Kenderike Néptáncegyüttes[/caption]

– A falunapra készülve jutott eszembe, hogy ezen a tágas téren megrendezésre kerülő esemény azt az üzenetet is sugározza, minden utca, minden ház irányában, hogy nyújtsd a kezed! – mondta Marti József. – Akik eljönnek ide, azok biztos, hogy kezet fognak egymással, miközben az utóbbi években az emberek életkörülményei megváltoztak az emberi lélek elhomályosodott – mondta a plébániai kormányzó.

[caption id="" align="aligncenter" width="2576"] Marti József plébániai kormányzó[/caption]

– Nem szenvedni kell attól, hogy nincs, aki megfogja a kezem, ha én magam nem vágytam közösségi lénnyé és nem kerestem azokat az alkalmakat, mikor odaülhettem volna valaki mellé, mikor kezet nyújthattam volna valakinek. A kezdeményezés a mi kezünkben van! – mondta a plébániai kormányzó, majd így zárta köszöntését:- Nagyon nagy lélekben való megerősítést kívánok mindazoknak, akik ma délután eljöttek és kezet nyújtanak egymásnak és hálás köszönöm meg mindazoknak a munkáját, akik lehetővé teszik a közösségi élet és a találkozás ilyen és ehhez hasonló rendezvényeit.

[caption id="" align="aligncenter" width="2576"] Ezrek látogattak ki idén a falunapra[/caption]

Mindeközben a színpad melletti hosszú nyitott sátorban Hegyi Lajos főszakács és az Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjai, Ambrus Nándorné vezetésével, igencsak serénykedtek, hogy az egyre növekvő látogatók éhségérzetét többféle ízesítésű laskával, tócsnival, zúzapörkölttel, különféle házias ételekkel enyhítsék.Többen, közülük a későbbiekben megszakították tevékenységüket, hisz színpadra is kellett lépniük.

[caption id="" align="aligncenter" width="2576"] Hegyi Lajos főszakács és csapata[/caption]

A palotási templom énekkara vezette be a falunap színpadi műsorát, majd az Őszirózsa Nyugdíjas Klub és Nótaköre, a Gyermeklánc óvoda, a Kenderike Néptánccsoport, Kékesi József amatőr előadóművész az országos nyugdíjas „Ki Mit Tud?” idei győztesének versmondását követően két helyi diák, Jakus Krisztina és Pozsonyi Jázmin lépett a mikrofon elé és kápráztatta el énekével a közönséget.

[caption id="" align="aligncenter" width="2280"] VIP vendégek a falunapon[/caption]

Párhuzamosan, a színpadi műsorok mellett a hatalmas zöld terület egyik sarkában Deák Szilvia és Sípos István ültette lóra a gyermeket, de volt itt körhinta, kisvonat, elektromos kisautózás, korongozás, ugrálóvár, trambulin, bringóhintózás, arcfestés, hennafestés, csillámtetoválás, kézműves sátor, vidámpark és egy egész utcát elfoglaló igazi kirakodóvásár is.

[caption id="" align="aligncenter" width="2576"] A héhalmi boszorkányok nagy sikert arattak[/caption]

A színpadon ezt követően kétségkívül a nap legmeglepőbb, legváltozatosabb és legszínesebb falunapi produkcióját a Héhalmi Boszik – azaz boszorkányok – mutatták be, miközben a Mátra felett sötétlő zivatarfelhők rohamosan közeledtek település felé. Végül azonban, a résztvevők szerencséjére, csak pár csepp eső esett. Ugyanakkor, ahogyan a mondás is tarja, derült égből villámcsapásként váratlan esemény zavarta meg a falunapot. Történt ugyanis, hogy a semmiből előkerült igen erős légörvény, ami végigsöpört a területen. Ennek során a szélvihar a legnagyobb nézősátor tetejét felszakította, az éppen a színpadról a nézőtér elé felvonulni készülő Héhalmi Boszik és az itt dolgozó hölgyek feje fölül a sátrat – a vázával együtt – a levegőbe röpítette.

[caption id="" align="aligncenter" width="2576"] Skuczi Nándor is köszöntette a megjelenteket[/caption]

Szerencsére az ijedségen kívül senkinek nem esett baja, a helyi polgárőrök és a héhalmi tűzoltók gyorsan rendet teremtettek.

Továbbiakban a színpad előtt a hatvani Dream kutyaiskola látványos és hasznos kutyás bemutatójára került sor, majd kihirdették és díjazták a délelőtti sportversenyek győzteseit, helyezettjeit. Ugyanekkor elismerésben részesítették a helyi, illetve a környékbeli polgárőr egyesületek képviselőit is.

Ezután Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, illetve Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke lépett a mikrofon elé, akik nem csak köszöntötték a falunap részvevőit, hanem szóltak a térség eddig elért eredményeiről, a jövő fejlesztési lehetőségeiről is.

[caption id="" align="aligncenter" width="2576"] Az Ipoly Táncegyüttes a Tücsök zenekar kíséretében vendégszerepelt Palotáson[/caption]

Ezután a Nógrád megyei származású Zsuzsa Mihály nótaénekes mulatós műsorára sor került sor. Utána az Erox Martini, az Ipoly Táncegyüttes és a Tücsök Zenekar lépett fel remek műsorával, majd mazsorett bemutatót láthatott az egyre csak bővülő nézősereg, Őket a sorban Janicsák Veca és a Szabad Élet zenekar koncertje követte.

A szó szerinti záró „fénypont”a 22 órakor megtartott tűzijáték volt, amit hajnalig tartó utcabállal ért véget. A napközben több ezer látogatót vonzó falunapi rendezvényt a Palotás Ifjúságáért Alapítvány szervezte és bonyolította le.

Cz. Zentai

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában