Helyi közélet

2017.07.11. 04:51

Lókos-parti kurucságok

fenyvesi

Ahogy Rákóczi népéhez illik, a vezérlő fejedelem és híres katonái előtt tisztelegve rendezték meg a településen a Lókos-parti kurucságok elnevezésű falunapot.

Romhány. Amikor a drégelyi várjátékok szemléjéről a községbe érkeztünk, először némi csalódottságunknak kellett hangot adnunk, mondván a délben feltálalt vadpörköltből már egy árva tányéraljnyi finomság sem maradt, olyan gyorsan elkapkodták az emberek az ételt. Így aztán némi éhségérzettel tekintettünk körbe a helyiek által csak „Angi” becézéssel emlegetett kastélykertben. A sportcsarnok oldalfalánál felállított színpadon éppen egy mesejáték zajlott: a Paramisi családi színtársulat a macska és az egér barátságának történetébe avatta be a gyerekeket és szüleiket, mi több az apróságokat is bevonták a darabba, ment is bőven a „zakatolás”, elöl ült a masiniszta, hátul meg a krumplifejű palacsinta.

[caption id="" align="aligncenter" width="1400"] A Lókos-menti kurucságok egyik fellépője a Paramisi társulat volt[/caption]

Az egyre nagyobb páratartalmú hőségben sokan húzódtak a terebélyes fák árnyékába, még Vezér Attila, a falu polgármestere is az árnyékban keresett menedéket, hogy vendégeivel beszélgethessen. Hamarosan a mi vidékünkön sokat látott, kerekeken guruló kirándulóvonat is elindult, legalább háromtucatnyian kapaszkodtak fel rá, hogy így járják be Romhány utcáit, lelkesen integetve a panoráma-járműről a szomszédoknak és ismerősöknek.

Nemsokára változott a kép a színpadon is, a helyi dallamkórus énekes „pacsirtái” szerepeltek, majd az Északi Fény nevű együttes következett. Nagy sikert aratott a mazsorettesek csoportja, az örökzöld slágereket pedig a fellépőkkel együtt zengte a közönség. Bach Szilvia humoros beszólásaival szórakoztatott, a programok sorát pedig a romhányi és környékbeli férfiakból toborzódott Palóc Akusztik Jam zenekar műsora zárta.

H.H.-Sz.B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában