Helyi közélet

2017.07.11. 05:14

Fontos határidő következik

fenyvesi

Eldőlt, hogy amíg a Népjóléti Képzési Központot újjáépítik, addig az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (ÓESKKK) ideiglenes „otthona” a JLS - J. L. Seagull Alapítvány Meredek út 9. szám alatti épülete lesz. Holnap pedig elérkezünk egy fontos dátumhoz: július 12. a felsőfokú tanulmányaikra készülő diákoknak a dokumentumpótlás és a sorrend-módosítás végső határideje.

Salgótarján. Székyné dr. Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy 2017. július 12. – fontos dátum a felsőfokú tanulmányaikat most kezdő hallgatóknak. Ez ugyanis a dokumentumpótlás és a sorrendmódosítás végső határideje.

– A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok a fenti dátumig pótolhatók és ezen a napon van utoljára lehetőség a felvételi sorrend módosítására is. A felvi.hu ugyanis most még nyitva van a hallgatók előtt, feltölthetik ezeket az adatokat. Szerdán lezárják és csak július 26. után nyitják meg újra, aznap lesz a ponthatárok bemondása, ezt követően lesz lehetőség a pótfelvételiremondta el, majd kiemelte, hogy szeretne üzenni azoknak a fiataloknak, akik az Óbudai Egyetem salgótarjáni kampuszát jelölték meg valamelyik helyen. –  Aki első helyen jelölt meg minket, annak azt tanácsolom, hogy ne változtasson a sorrenden, aki viszont megjelölt bennünket, de nem első helyen, az írja át az ÓESKKK-t az első helyre, mert kiváló képzést fog kapni egy nagyszerű intézményben.  Fontos, hogy a jelentkezők pontosan töltsenek fel minden hiányzó dokumentumot, mert a határidő jogvesztő, ha valami kimarad vagy rosszul kerül fel, nem vehetnek részt tovább a felvételi eljárásban.

[caption id="" align="aligncenter" width="2441"] Ebben az épületben kezdi meg munkáját az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és KutatóhelyFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

A szeptemberben induló képzés helyszíne sem kérdés többé, az Óbudai Egyetem ezen a héten véglegesíti szerződését a JLS - J. L. Seagull Alapítvánnyal, amelynek Meredek út 9. szám alatti épületében, egy 160 négyzetméter alapterületű szárnyat bérelnek majd augusztus 21-től – tudtuk meg. Egy teljesen elkülönített folyosórész biztosítja a hallgatók és a tanárok nyugodt közös munkáját: két tanterem, férfi és női mosdók, tanári szoba és irodák állnak majd rendelkezésre. – A bérbeadó nyáron elvégzi a szükséges munkálatokat, hogy teljesen rendben kapjuk meg az ingatlanrészt – mondta el az igazgató és tájékoztatta lapunkat arról is, hogy mostanra kialakult az a pedagógusi kör, amely a képzésben részt vesz majd. – Lesz helyben adminisztrátorunk, így a hallgatók minden ügyüket itt tudják majd intézni, a budapesti anyaintézménybe sem adminisztrációs, sem tanulással kapcsolatos ügyekben nem kell menniük. Az első félévben a tantárgyak egy részét budapesti egyetemi tanárok fogják tanítani, ők hétfőn és kedden tömbösítve tartják majd az óráikat. A szerda-csütörtök-péntek  a salgótarjáni tanároké lesz. Ők a matematikát, a fizikát, az informatikát és a műszaki dokumentáció gyakorlatot fogják tanítani, valamennyien egyetemet végzett, kiváló helyi pedagógusok.

[box type="error">

Miért válaszd Salgótarjánt?

• Részese lehetsz a Salgótarjánban most induló felsőoktatási szakképzésünk első évfolyamának, így helyben végezheted felsőfokú tanulmányidat.

• Alakítója lehetsz a salgótarjáni diákéletnek, tagjává válsz egyetemünk közösségének, résztvevője változatos programjainknak. • Szakmai gyakorlatodat a negyedik félévben helyi cégeknél töltheted, amelyek tanulmányaid befejeztével akár munkát is adhatnak.

• A széleskörű támogatási rendszernek köszönhetően a költségtérítéses képzésre felvételt nyert hallgatók is ösztöndíjban részesülhetnek, így a képzési költségek akár a felére is csökkenhetnek.

• Többféle specializációból választhatsz a műszaki mérnökasszisztens szakon belül: gépészet, elektrotechnika-elektronika, könnyűipar, nyomdaipar, környezetvédelem-vízgazdálkodás.

• A sikeresen elvégzett felsőoktatási szakképzésben szerzett 30 kredit továbbtanulás esetén a szakiránynak megfelelő besorolási alapszakra, így az Óbudai Egyetem gépészmérnöki, villamosmérnöki, könnyűipari, illetve környezetmérnöki alapképzési szakjára beszámítást nyer.

• Korszerű, a 21. század igényeinek megfelelő képzési helyen fejezheted be tanulmányaidat Salgótarjánban a Május 1. út 54. szám alatti egyetemi campusban, amelynek felújítása még ebben a tanévben elindul. Jól felszerelt oktató- és kutatólaborjaiban elmélyült munkát folytathatsz tanulmányaid során.

• A felújítás ideje alatt is jó körülmények között a JLS épületében, a belvárosban, a Meredek út 9. szám alatt, korszerű eszközökkel felszerelt tantermekben, kellemes körülmények között telhetnek mindennapjaid.

[/box>

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen a tanév szeptember 11-én kezdődik. Szeptember első hete a regisztrációval telik majd, a tanévnyitót várhatóan szeptember 8-án délelőtt rendezik, mert szeretnének kapcsolódni az aznap délutáni városi tanévnyitó fesztiválhoz.

Lakatos Kati

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában