Helyi közélet

2017.07.04. 05:03

Erzsébet tábort rendezett az iskola

fenyvesi

A szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium több mint száz kisdiákja egy élményekben gazdag hetet tölthetett el az Erzsébet táborban. A tábor június 30-ig tartott, „főhadiszállása” az iskola épülete volt.

Szécsény. Az egy hét során a táborlakók vendége volt a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes, a balassagyarmati Csalogató Együttes, Oláh Gergely mesterszakács, aki az egészséges táplálkozásról beszélgetett a gyermekekkel, közösen elkészítettek egy diák koktélt. Szórakozhattak a diákok Izolda népi játékaival, a hét folyamán volt kutya bemutató és simogató, kézműves foglalkozás, különböző sportversenyek. Ellátogatott hozzájuk a Baranta Egyesület, akik ostorbemutatót tartottak.

Házon kívül is voltak programok, a várkerti túrán Hasznosi Márk adott ismertetőt a gyermekeknek a táj élővilágáról. Ellátogattak a kisdiákok az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi területre is.

[caption id="" align="aligncenter" width="1408"] Minden reggel közös tornával kezdődött az aulába[/caption]

Minden résztvevő pólót, sapkát, kulacsot kapott, az egészségnap alkalmából fogkrémet, fogkefét és fogmosópoharat, a kirándulásra jegyzetfüzetet és ceruzát. Ludányiné Bella Szilvia, az iskola igazgatóhelyettese úgy vélekedett, jó dolog, hogy olyan táborra is lehet pályázni, ami az iskola berkein belül szerveződik. Intézményük több mint kétmillió forint nyert az Erzsébet tábor lebonyolítására. A tábor alkalmából új eszközökkel is gazdagodott az iskola, amelyeket a tanulók a tábor során használhattak. Kaptak két trambulint, 16 rollert, öt gördeszkát, gumilabdákat, tollaslabdákat és ütőket, különböző mozgásfejlesztő eszközöket.

A tábor természetesen a gyermekekről szólt.

– Nagyon jól érzem magam a táborban, sok mindenben részt vehetünk, tegnap délután nálunk járt a fagyiskocsi, mindenki kapott fagylaltot. Sokat játszunk. A kézműves foglalkozáson agyagból edényeket készítettem – újságolta a 3. osztályos Borik Mária.

Szeles Jázmin Veronikának a trambulin, a kutyabemutató és -simogató, a várkerti kirándulás, az egészségügyi bemutató tetszet a legjobban.

– Nekem tetszik a tábor, mert sokat lehet sportolni, játszani, kirándulni – fogalmazott Tornyos Luca.

– Sokat játszunk, mozgunk, igazi élmény a tábor. Nagyon jó, hogy együtt vagyunk – foglalta össze felnőtt komolysággal a véleményét Erdélyi Noémi.

Az iskola igazgatóhelyettese úgy vélekedett, hogy a tábor során még jobban összekovácsolódott az a 16 nevelő és segítő, akik részt vettek a tábor életében. Az iskola közössége számára is jó kohéziós erő volt ez az egy hét. A szülők számára segítség, hogy a nyári szünetben legalább egy hétre megoldják a gyermekfelügyelet.

Szenográdi Ferenc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában